- Konu Yazar
- #1
Yarma Unu İle İçli Köfte Nasıl Yapılır? İçli köfte yapmak için öncelikle yarma unu kullanılır. Yarma unu, içli köftenin lezzetini artıran önemli bir malzemedir. İçli köfte yapımı için öncelikle yarma ununu suyla karıştırarak hamur elde edilir. Hamur dinlenmeye bırakılır ve ardından iç harcı hazırlanır. İç harcı için kıyma, soğan, baharatlar ve ceviz kullanılır. Hamur açılır ve iç harçla doldurulur. İçli köfteler kızartılarak veya haşlanarak pişirilir. İçli köfte yapımında yarma unu kullanmak, köftenin lezzetini ve kıvamını artıran önemli bir unsurdur.
İçindekiler
Yarma unu ile içli köfte yapmak için öncelikle iç harcını hazırlamanız gerekmektedir. İç harcı için ince bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip bulgurların şişmesini sağlayın. Ardından suyunu süzüp bulguru bir kaba aktarın.
İç harcın diğer malzemelerini eklemek için soğanı rendeleyin ve tuz ile beraber bulgura ekleyin. İnce doğranmış maydanoz, ince doğranmış yeşil soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi de ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.
Yarma ununu iç harcın üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve köfte harcının kıvamını kontrol edin. Elinizle yoğurduğunuzda şekil alabilen bir kıvam elde etmelisiniz.
İç harcın hazırlanmasının ardından sıra dış kabuğun hazırlanmasına gelir. Yarma ununu bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve hamurun kıvamını kontrol edin. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın ve iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayarak köfte şeklini verin.
İçli köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kaynar suda pişirin. Kaynar suya köfteleri atın ve yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir. Pişen köfteleri süzün ve servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İçli köfteleri servis yaparken üzerine limon sıkarak ve yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine kızartılmış tereyağı ve pul biber de ekleyebilirsiniz.
Yarma unu ile içli köfte yapımı oldukça pratiktir.
İç harcında kıyma ve soğan kullanılır.
Hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
İçli köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
Servis yaparken yanında limon ve nar ekşisi sunabilirsiniz.
İçindekiler
Yarma Unu İle İçli Köfte Nasıl Yapılır?
Yarma unu ile içli köfte yapmak için öncelikle iç harcını hazırlamanız gerekmektedir. İç harcı için ince bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip bulgurların şişmesini sağlayın. Ardından suyunu süzüp bulguru bir kaba aktarın.İç harcın diğer malzemelerini eklemek için soğanı rendeleyin ve tuz ile beraber bulgura ekleyin. İnce doğranmış maydanoz, ince doğranmış yeşil soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi de ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.
Yarma ununu iç harcın üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve köfte harcının kıvamını kontrol edin. Elinizle yoğurduğunuzda şekil alabilen bir kıvam elde etmelisiniz.
İç harcın hazırlanmasının ardından sıra dış kabuğun hazırlanmasına gelir. Yarma ununu bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve hamurun kıvamını kontrol edin. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın ve iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayarak köfte şeklini verin.
İçli köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kaynar suda pişirin. Kaynar suya köfteleri atın ve yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir. Pişen köfteleri süzün ve servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İçli köfteleri servis yaparken üzerine limon sıkarak ve yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine kızartılmış tereyağı ve pul biber de ekleyebilirsiniz.
Yarma Unu İle İçli Köfte Nasıl Yapılır?
Yarma Unu İle İçli Köfte Nasıl Yapılır? |
Tarif için malzemeler: yarma unu, kıyma, soğan, baharatlar. |
Yarma unu ile içli köfte hamuru hazırlanır ve yoğrulur. |
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp açılır ve iç harç konulur. |
Köfteler kızgın yağda kızartılır ve servis edilir. |
Yarma unu ile içli köfte yapımı oldukça pratiktir.
İç harcında kıyma ve soğan kullanılır.
Hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
İçli köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
Servis yaparken yanında limon ve nar ekşisi sunabilirsiniz.