AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yarma (Buğday) Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı İçin Materyaller
150 gram yarma (buğday)
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 tatlı k tuz
6 su bard su
3 yemek kaşığı kemik suyu
Üzeri için:
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ

Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 150 gram yarma haşlanır.
Tencereye 6 su bardağı su ve haşladığımız yarmayı suyu ile birlikte tencereye ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
Başka bir kapta un ,yumurta sarısı ,yoğurt ve tuz boza kıvamına gelene kadar karıştırılır. Şayet katı olursa çorbanın suyundan bir kepçe ek edilir.
Kaynayan suya hazırladığımız karışım yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırılarak ek edilir. 10 dk daha kaynatıp altı kapatılır.
Servis esnasında tereyağ ve kırmızı biberi hazırladığımız karışım üzerine gezdirilir. Afiyet olsun ‍
Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst