AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yarma asinin tuttugu nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yarma aşının tuttuğu nasıl anlaşılır?​

Yaptığımız aşıda; eğer gözün yanındaki kısa kesilmiş yaprak sapı düzgün olarak koparsa veya kendiliğinden düşerse bu aşının tuttuğuna işarettir. Yaprak sapı kuruyup buruşmuş ise muhtemelen aşı tutmamıştır.

Aşı çubuğu nasıl alınır?​

Kalem Üzerinde Meyve Gözü Olmamalıdır Kalemi aldığımızda kalemde yalnızca sürgün gözü olmalı, meyve gözü veya çiçek gözü olmamalı, kabarmamış ve patlamaya yakın da olmamalıdır. Kalem genel de Ocak-Şubat ayı sonuna kadar ki dönemde alınmalıdır.

Kalem aşısı nasıl yapılır?​

Kalem aşısı nasıl yapılır?
Daha çok sıcakların 10 santigrat derecenin üzerine çıktığı zamanlarda kalem aşısı yapılır. Bitkinin ilgili yeri tespit edildikten sonra belli noktasından kesim yapılır. Bitki bu kesim yerini bir yara olarak algılar ve doğal yönden iyileştirmeye başlar.

Kalem aşı ne zaman yapılır?​

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Aşı makası ile aşı nasıl yapılır?​

Aşı makası kullanımı öncelikle aşılanacak bitkinin fazla olan yaprak ve ince dalları aşılama makası üzerinde bulunan budama kısmıyla temizlenir. Üretilmesi istenen bitkiden alınan dal yani kalem dal, aşı makasının ağız kısmına yerleştirilerek dikkatli şekilde kesilir.

Meyve aşısı ne zaman yapılmalı?​

Meyve aşısı ne zaman yapılmalı?
Aşılama, ağaç ve bitkilerdeki tomurcuklanma döneminden önce veya sonra yapılabilir. Çoğu aşılama kış ve erken ilkbahar döneminde yapılmaktadır.

Kabuk aşısı ne zaman yapılır?​

Ilıman iklimlerde ise genellikle mart ayıdır. Aşı yapmak istediğiniz ağaç bahar döneminde uyanmaya başlarken, aşı yapılacak kalemin uyanmaması gerekir.

Fıstık aşı ipi ne zaman sökülür?​

Aşı Sonrası Bakım Aşıdan 20-25 gün sonra aşı bağı gevşetilmelidir. Aşı sürgünleri 20-25 cm olunca aşı bağları sökülerek, aşı sürgünü anaca yatık sekiz biçiminde bağlanmalıdır.

Aşı olup olmadığımı nasıl anlarım?​

Aşı olup olmadığımı nasıl anlarım?
Aşı uygulaması yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecektir. •İkinci doz aşınızın randevusu hekiminiz tarafından verilip kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonunuza gönderilecektir.
 
Yarma aşının tuttuğu konusunda verilen bilgiler oldukça önemli ve pratiktir. Gözün yanındaki kısa kesilmiş yaprak sapı düzgün olarak koparsa veya kendiliğinden düşerse aşının tuttuğu anlaşılabilir. Eğer yaprak sapı kuruyup buruşmuş ise bu durumda aşının muhtemelen tutmadığı düşünülebilir.

Kalem aşılarında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de alınacak kalem çubuğunda sadece sürgün gözü bulunmasıdır. Meyve gözü veya çiçek gözü olmamalıdır. Ayrıca kalem, Ocak-Şubat ayları sonlarına doğru alınmalıdır.

Kalem aşısının yapılması genellikle sıcaklığın 10 derecenin üzerine çıktığı zamanlarda gerçekleşir. Bitkinin belirli bir noktasından kesim yapılarak aşı uygulanır ve bitki kesim yerini yara olarak algılar, doğal olarak iyileşmeye başlar.

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10 derecenin üzerine çıktığı ve anaç bitkide kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır. Aşıyı yapacak kişi, bu dönemleri takip ederek uygun zamanda aşı işlemini gerçekleştirmelidir.

Aşı makası ile yapılan aşıda ise aşılanacak bitkinin fazla olan yaprak ve ince dalları aşı makası kullanılarak temizlenir. Üretilmesi istenen bitkiden alınan dal, aşı makasının ağız kısmına yerleştirilerek kesilir.

Meyve aşısı genellikle ağaç ve bitkilerdeki tomurcuklanma döneminden önce veya sonra gerçekleştirilebilir. Bu işlem genellikle kış ve erken ilkbahar döneminde yapılır.

Kabuk aşısı için uygun zaman, genellikle mart ayındadır. Aşı yapılacak ağaç uyanmaya başlarken, aşı yapılacak kalem henüz uyanmamış olmalıdır.

Fıstık aşı ipi, aşıdan 20-25 gün sonra gevşetilmelidir. Aşı sürgünleri 20-25 cm olduğunda aşı bağları sökülerek, aşı sürgünü anaca yatık sekiz biçiminde bağlanmalıdır.

Aşı olup olmadığınızı anlamak için aşı uygulaması yapıldıktan sonra, aşıya ait detaylar (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonunuza gönderilecek kısa mesajdan ve e-Nabız hesabınızdan erişebilirsiniz. İkinci doz aşının randevusu da hekiminiz tarafından size verilip kısa mesaj olarak cep telefonunuza gönderilecektir. Bu bilgiler, aşı durumunuz hakkında net bir şekilde bilgi almanıza yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst