- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yarış arabası sürücüsü nasıl olunur?
Otomobil sporlarına başlamak için eğitim almanız gibi herhangi bir zorunluluk söz konusu değildir. Gerekli işlemleri yaparak, ilgili branş için lisans alan, yarış otomobili olan veya kiralayan herkes yarışlara katılabilir. Ancak hangi branşta yarışmayı düşünüyorsanız, o konuda eğitim alarak başlamanız en doğru yoldur.Formula 1 sürücüsü nasıl olunur?
Nasıl F1 Pilotu Olunur?- Karting ile sağlam bir temel oluştur. Jehan Daruvala’ya göre F1 sürücüsü olmak için beş ila yedi yıl arası süre boyunca rekabetçi karting tecrübesi edinmek gerekiyor.
- İyi bir akıl hocası bul.
- Yeteneklerini geliştirmek için simülatörde çalış
- Sokak yarışlarından uzak dur.
- Fedakarlığa hazır ol.
Profesyonel yarış pilotu nasıl olunur?
Yarış pilotu olmak için zorunlu bir eğitim söz konusu değil. Gerekli işlemleri yapan ve yarışacağı branş için lisans alan herkes yarışabiliyor. Ayrıca bir araç sahibi olmanız ya da kiralamanız gerekiyor.
Ralli pilotları ne kadar kazanır?
Nico Hulkenberg, Max Verstappen ve Sergio Perez gibi yarışçıların yıllık geliri ortalama üç milyon doları buluyor. Romain Grosjean, Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer’ın gelirleri ise yıllık ortalama 1-1.5 milyon dolar civarında.
Go Kart yaş sınırı kaç?
1 ) 12-18 Yaşında sürücüler; fiziksel yeterliliklerine bağlı olarak, kendileri ve velilerinin, Karting Kurallarını okuyup, anlayıp, onaylamaları ile Go-Kart kullanabilirler. 2 ) 18 yaş ve üzeri sürücüler Karting Kurallarını okuyup, anlayıp, onaylayarak Go-Kart kullanabilirler.Test pilotu nasıl olunur?
Test pilotu, yeni yapılmış uçaklarda meydana gelebilecek her türlü arıza ve yangını bir deneme uçuşu ile araştıran görevli. Test pilotlarının iyi bir uçuş mühendisliği eğitimi almaları gerekir. 1950’lerden sonra birçok test pilotu astronot olmuştur.Moto GP pilotu nasıl olunur?
Lisans alabilmek için motosiklet kullanmaya engel bir sağlık problemi olmamalıdır. Bu doktor raporuyla belgelenir. Yarışılacak kategoriye göre yarış kurallarına uygun bir motosikletiniz olması gerekiyor. Bununla ilgili teknik dökümanı yine www.tmf.org adresinde yarış kuralları kitapçığında bulabilirsiniz.
TMF ye nasıl üye olunur?
Eğitim Kurulu 2.ADIM: Motosiklet numarası tanımlandıktan sonra; sporcu www.tmf.org.tr web sitesinin sağ üst kısmında bulunan “KULLANICI GİRİŞİ” butonuna TC Kimlik Numarası ve geçerli şifresini yazarak ilgili branşa ait yarış online kaydını oluşturması gerekmektedir.
Ülkemizde 2022 motor sporları sezonu 10 Nisan 2022 tarihinde Afyon’da düzenlenecek Türkiye Motokros Şampiyonası’yla başlayıp, 4 Aralık 2022 tarihinde Fethiye’de Türkiye Enduro Şampiyonası ile sona erecek.
Karting yarışları bizzat FIA tarafından, CIK adı altında yapılır. Lisanslı bir yarışçı olmak için, sekiz yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.
Go Kart binmek ne kadar?
Hafta Sonu 15 Dakika 130 TL! Hafta Sonu 20 Dakika 185 TL! Hafta Sonu 30 Dakika 250 TL! Hafta Sonu 40 Dakika 350 TL!