AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yargitaya nasil hitap edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.776
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yargıtaya nasıl hitap edilir?​

O halde örneğin Ağır Ceza Mahkemesi kararı temyiz edilecekse “Yargıtay Ceza Dairesine” şeklindeki hitap usulen doğru olandır. Diğer yandan, örneğin X. Ağır Ceza Mahkemesi kararına itiraz edilecekse “X Ağır Ceza Mahkemesi” şeklindeki hitap doğru olandır.

Hangi memurlara yeşil pasaport verilir?​

1. senesinin sonunda kişi 1 kıdem ilerler ve 9 derece 2 kıdem, yani 9/2 olur. Derece ise, sicilinde bir olumsuzluk olmaması halinde 3 yılda bir ilerler. Bu hesaba göre 1., 2. ve 3. dereceden kadrolu memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır.
Yargıtay a dilekçe nasıl gönderilir?​
Temyiz Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Temyiz eden ile karşı tarafın davadaki sıfatları, adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve adresleri.
- Temyiz edilen kararın hangi bölge adliye mahkemesi hukuk dairesinden verilmiş olduğu, tarihi ve sayısı.
- İlamın temyiz edene tebliğ edildiği tarih.
- Kararın özeti.

Yargıtay öne alım dilekçesi nereye verilir?​

Yargıtay öne alım dilekçesi nereye verilir?
Yargıtay’da bulunan dosyalar için öncelik isteyen taraf ya da vekili, öncelikli inceleme isteğinin dayanağı olan mazeretini açık ve net olarak belirten bir dilekçe ile dosyanın bulunduğu ilgili daireye başvuruda bulunur.

Polisler hangi renk pasaport alır?​

Polisler hangi renk pasaport alır?
Yeşil pasaport hususi pasaport olarak da bilinir. Devlet memurlarının ile çeşitli devlet kademelerinde görev yapmış olan memurlarına verilmiş olan ve dünyada bir çok ülkeye seyahat edebileceğiniz pasaport türüdür.

Devlet memuru Ne zaman yeşil pasaport alabilir?​

Yalnızca birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışıyor olmak şartı vardır. Bu nedenle birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışma koşulunu sağlamadığı sürece 10 yıl görev süresine sahip bir memur yeşil pasaport alamaz.

Yargıtay a temyiz başvurusu nasıl yapılır?​

Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır? Temyiz başvurusu, hükmü veren istinaf mahkemesine (bölge adliye mahkemesi) bir Temyiz Dilekçesi verilerek yapılır. Temyiz dilekçesinde temyiz nedenlerine yer verilmelidir. Sanığın mahkum olduğu ceza miktarı ne olursa olsun kendiliğinden temyize tabi mahkeme kararları yoktur.
Öne alım dilekçesi nereye verilir?​
Anlaşmalı boşanma davanızı açtıktan sonra davanızın bulunduğu mahkemeye duruşma gününü öne alım dilekçesi ile giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.
 
Yargıtaya hitap etme konusunda doğru bir şekilde ifade biçimlendirmek oldukça önemlidir. Ağır Ceza Mahkemesi kararının temyiz edilmesi durumunda, uygun hitap şekli "Yargıtay Ceza Dairesine" olacaktır. Diğer yandan, X. Ağır Ceza Mahkemesi kararına itiraz edilmesi halinde ise doğru hitap şekli "X Ağır Ceza Mahkemesi" olacaktır.

Yeşil pasaport konusunda ise, devlet memurlarının hangi durumda yeşil pasaport almaya hak kazanacakları belirli bir kıdem ve derece şartına tabidir. 1., 2. ve 3. dereceden kadrolu memurlar, belirli kıdem ve derece şartlarını sağladıklarında yeşil pasaport almaya hak kazanırlar.

Ayrıca, Yargıtay'a dilekçe gönderme konusunda da belirli prosedürler bulunmaktadır. Temyiz dilekçesi yazılırken temyiz eden ile karşı tarafın detayları, temyiz edilen kararın bilgileri ve kararın özeti gibi unsurlara yer verilmesi gerekmektedir.

Özellikle Yargıtay'a öne alım dilekçesi vermek isteyen tarafın veya vekilinin, mazeretini açık ve net bir şekilde belirten bir dilekçe ile dosyanın bulunduğu ilgili daireye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Diğer yandan, devlet memurlarının hangi durumda yeşil pasaport alabileceği konusunda belirli kıdem ve derece şartları bulunmaktadır. Birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışan memurlar, bu şartları sağladıklarında yeşil pasaport alabilirler.

Son olarak, Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılması durumunda, hükmü veren istinaf mahkemesine bir Temyiz Dilekçesi verilerek başvuru yapılmaktadır. Temyiz dilekçesinde temyiz nedenlerine detaylı bir şekilde yer vermek önemlidir.
 
Geri
Üst