AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yargitay bir gunde kac dosyaya bakiyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yargıtay bir günde kaç dosyaya bakıyor?​

Ceza daireleri günde ortalama 70 dosyayı sunuçlandırdı Yargıtay ceza daireleri ve genel kurulu, adli yıl süresince bu dosyalardan 209 bin 76’sını karara bağlarken, 364 bin 500 dosya ise gelecek adli yıla devroldu.

Yargıtay a giden dosya bozulur mu?​

Yargıtay Bozma Sebepleri Yargıtay mahkemenin vermiş olduğu kararın hukuka uygun olmadığı, delil takdirinde yanılgıya düşüldüğü, eksik araştırma veya hukuka uygun olmayan bir delil ile hüküm kurulduğu gibi nedenlerle birden fazla nedene dayanarak hükmün bozulması yönünde karar verebilecektir.
Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır 2021?
Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür. Temyiz edilen hukuk davaları için ise ortalama 2 yıl sürer demek mümkündür.

Yargıtay dosya ne zaman kapanır?​

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aşamasındaki dosyalar için ortalama görülme süresi 730 gündür. Bu aşama tamamlandığında dosya ceza dairesine gönderilir. Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür.

Yargıtay 3 ceza Dairesi ne kadar sürer?​

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.
İlam incelemesinden sonra ne olur?
İlamı yazılan dosya kontrol edilip onaylanmak üzere ilam memuru tarafından yazı işleri müdürüne teslim edilir. Yazı işleri müdürü ilamı kontrol eder onaylama işlemini yapar. İlam onay işlemi yapılan dosya kapatılmak üzere posta bölümüne teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemesine postalar.

Yargıtay da bozulan dosya ne olur?​

Yargıtay tarafından bozulan bir hükmün bozma kararının kapsamı dışında kalmış olan kısımları kesinleşir. Kesinleşmiş bu kısımlar, lehine olan taraf yararına usulü kazanılmış hak oluşturur. Bozma kararı üzerine önceki hüküm tamamen ortadan kalkar.

Yargıtay a giden dava ne zaman sonuçlanır?​

Yargıtay dosya inceleme ne kadar sürer? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.
Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır 2022?

Temyize giden dava nasıl takip edilir?​

Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet
- Öncelikli olarak Yargıtay’ın resmi internet adresine ya da e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
- Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz.
- Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

Hangi dosyalar Yargıtay a gider?​

İstinaf mahkemesi (bölge adliye mahkemesi) tarafından istinaf incelemesi sonucunda verilen nihai karara karşı, belli yasal koşullar varsa, temyiz incelemesi için Yargıtay’a temyiz başvurusu yapılabilir.
Yargıtay bozma kararı sonrası süreç ne kadar sürer?
Buna onama kararı adı verilir. Yargıtayın onama kararı vermesi durumda bu durum mahkemesi tarafından bütün taraflara onbeş gün içerisinde tebliğ edilir ve Mahkemece karar kesinleştirilir. Ancak kesinleşme işlemi yargıtayın onaması ile olmaz. Mahkemenin ayrıca kesinleşme işlemi yapması gerekir.

İlam incelemesinde ne anlama gelir?​

İlam Nedir? Yargılama sonucunda mahkeme tarafından verilen karar yazılarak taraflara imzalı ve mühürlü olarak verilir. Bu yazıya “ilam” adı verilir. İlamın son bölümünde verilen kararın kesin olup olmadığı, karar hakkında hangi merciye kaç günlük bir süre içerisinde başvurma hakkınız olduğu yazılır.

İlam incelemesi ne zaman sonuçlanır?​

İlam incelemesinde 3 ile 15 gün arası durmaktadır. Bundan sonraki aşama POSTALANDI olarak gözükecektir. Burada barkod numarası verilecektir. Sol alt köşede de PTT barkod sorgulama MAVİ RENKTE gözükecektir, Aşama aşama dosyanın nereye geldiğini göreceksiniz.
Yargıtay kararı bozarsa ne olur?
Bozma kararında başka bir karara hükmedemez. Kararı sadece bozar ve hükmü veren mahkemeye iade eder. Yargıtay bizzat bozduğu dosyayı karara bağlayamaz. Yargıtay bozduğu dosyayı hükmü veren mahkemeye iade eder.
 
Geri
Üst