AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yardimci uretim gider yeri nedir?

Editör

Yeni Üye

Yardımcı üretim gider yeri nedir?​

3-Yardımcı Hizmet Yerleri : Diğer gider yerlerine hizmet vermek üzere kurulmuş “bakım ve onarım servisi”, “nakliye servisi (malzeme ve yarı mamul”, “personel taşıma servisi”, “laboratuar”, “yemekhane” ve “malzeme ambar” gibi birimlerdir. kapsar.

Aşağıdaki giderlerden hangisi mamullere dağıtım yolu ile yüklenir?​

Aşağıdaki giderlerden hangisi mamullere dağıtım yolu ile yüklenir?
Dağıtım: Esas üretim gider yerlerinde toplanan genel üretim giderleri üretilen mamullere dağıtılır. Örnek: X Üretim İşletmesi’nde Kesim ve Montaj olmak üzere iki esas üretim gider yeri ile Tamir-Bakım ve Yemekhane olmak üzere iki adet yardımcı gider yeri bulunmaktadır.

Gelir gider dengesi nasıl sağlanır?​

Gelir gider dengesi nasıl sağlanır?
Bu dengeyi sağlamak için bilmeniz gereken ipuçları:
- Gelirleri not edin. Hane halkından çalışanların getirileri, kira getirileri ve diğer kalemlerden sağlanacak gelirleri bir kağıda yazın.
- Giderleri iyi hesaplayın.
- Tasarruf planları geliştirin.
- Toplu alışveriş yapın.
- Ödeme gücünüzü aşmayın.

Gider çeşitleri nelerdir?​

79 GİDER ÇEŞİTLERİ
- 790 İLK MADDE ve MALZEME GİDERLERİ
- 791 İŞÇİ ÜCRET ve GİDERLERİ
- 792 MEMUR ÜCRET ve GİDERLERİ
- 793 DIŞARIDAN SAĞLANAN FAYDA ve HİZMETLER.
- 794 ÇEŞİTLİ GİDERLER.
- 795 VERGİ, RESİM ve HARÇLAR.
- 796 AMORTİSMAN ve TÜKENME PAYLARI.
- 797 FİNANSMAN GİDERLERİ

3 gider dağıtımı nedir?​

3 gider dağıtımı nedir?
3) Üçüncü Dağıtım : Esas üretim gider yerlerinde toplanan giderlerin (maliyetlerin) üretilen mamullere dağıtılmasıdır. büyük önem vererek, örgüt yapısını buna göre oluşturmuş işletmelerde, örgüt birimleri halinde birkaç gider yerini kapsayabilir. (bakım) servisi” gibi birimleri kapsar.

Gelir gider nasıl tutulur?​

Gelir gider nasıl tutulur?
İşletmenin aynı yıl içindeki gelirleri 6 sayısıyla başlayan hesaplarda alacak kısmına, giderleri ise 7 sayısıyla başlayan hesaplarda gider kısmına yazılır. Gelir tablosunda dönem sonuna ait envanter işlemleri yapılır ve satılan bütün mallar kaydedilir. Daha sonra gider hesapları yapılır.

Yardımcı üretim gider yeri, diğer gider yerlerine hizmet vermek amacıyla kurulan birimlerdir. Bu birimler genellikle bakım ve onarım servisi, nakliye servisi (malzeme ve yarı mamul), personel taşıma servisi, laboratuvar, yemekhane, malzeme ambarı gibi alanları içerir. Esas üretim gider yerlerinde toplanan genel üretim giderleri üretilen mamullere dağıtılırken, yardımcı gider yerlerinde bu hizmet birimlerine yönelik giderler bulunmaktadır.

Gelir gider dengesini sağlamak için birkaç ipucu vardır. Öncelikle gelirleri not etmek ve giderleri iyi hesaplamak önemlidir. Ayrıca tasarruf planları geliştirmek, toplu alışveriş yapmak ve ödeme gücünü aşmamak da dengenin korunmasına yardımcı olabilir.

Gider çeşitleri arasında ilk madde ve malzeme giderleri, işçi ücret ve giderleri, memur ücret ve giderleri, dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler, çeşitli giderler, vergi, resim ve harçlar, amortisman ve tükenme payları, finansman giderleri gibi kategoriler bulunmaktadır.

Üçüncü dağıtım ise esas üretim gider yerlerinde toplanan giderlerin üretilen mamullere dağıtılması işlemidir. Bu dağıtım işlemi, örgüt yapısına göre belirlenmiş gider yerlerini kapsar ve genellikle büyük önem taşır.

Gelir ve giderlerin nasıl tutulacağı konusunda ise işletmenin gelirleri 6 ile başlayan hesaplarda alacak kısmına yazılırken, giderler 7 ile başlayan hesaplarda gider kısmına kaydedilir. Gelir tablosunda dönem sonuna ait envanter işlemleri gerçekleştirilir ve satılan ürünler kaydedilir, ardından gider hesaplarına geçilir. Bu şekilde işletmenin gelir ve giderleri takip edilerek mali durumun kontrolü sağlanır.

Geri