AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yardimci docent ogretim uyesi mi?

Editör

Yeni Üye

Yardımcı doçent öğretim üyesi mi?​

Yardımcı doçent, üniversitelerde öğretim üyesi kadrosunda görev yapan akademisyenlere verilen bir unvandır. Unvan, en az doktora veya tıpta uzmanlık seviyesine sahip akademisyenlere üniversiteler tarafından verilir.

Yardımcı doçent unvanı kaldırıldı mı?​

Yardımcı doçent unvanı kaldırıldı mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7100 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, “yardımcı doçentlik” kadrosu yerine “doktor öğretim üyesi” kadrosu ihdas edildi.

Yardımcı doçentlik için dil puanı kaç olmalı?​

Yardımcı doçentlik için dil puanı kaç olmalı?
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezî bir yabancı dil sınavından en az elli beş puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan almış olmak; doçentlik bilim alanının belli bir yabancı dille ilgili olması hâlinde ise bu sınavı …

Doçent öğretim üyesi mi?​

Öğretim üyesi, üniversitelerde görev yapan doktor öğretim üyesi, doçent ve profesörlere verilen isim. Yardımcı doçent doktorasını tamamlamış, akademik çalışmaları bulunan öğretim üyesidir. Üniversite doçenti unvanının alınabilmesi için belirli sınavların başarılması gerekir.

Yardımcı doçent doktor ameliyat yapar mı?​

Yardımcı doçent doktor ameliyat yapar mı?
Hal böyle olunca klinik dallarda çalışan yardımcı doçentler, doçentlik sınavlarında, yayın aşamasını geçtikten sonra bilimsel çalışmaları bir yana bırakıp sadece rutin işlerle, yani hasta bakmak ve hasta ameliyat etmekle ilgileniyorlar.

Doçentlik için yabancı dil puanı kaç yıl geçerli?​

Doçentlik için yabancı dil puanı kaç yıl geçerli?
merkezinden TOEFL dil belgeleriyle ilgili bilgilerin iki yıl sonra imha edilmesinden dolayı belgelerin gerçek olup olmadıklarının doğrulanamaması nedeniyle TOEFL Yabancı Dil Belgelerinin geçerlilik süresinin iki yıl olmasına karar verilmiştir.

YÖKDİL puanı kaç yıl geçerli?​

YÖKDİL PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ? TUS, DUS ve EUS başvurularında YDS / E-YDS / YÖKDİL sonuçları 5 yıl geçerli sayılmaktadır. Dolayısıyla 2022-YÖKDİL/1 ve YÖKDİL/2 sınavlarından edinilen puanlar 2027 yılına kadar kullanılabilecek.

Yardımcı Doçent doktor maaşı ne kadar?​

Yardımcı Doçent doktor maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç | 7.020 | 13.380

Yardımcı Doçent doktor Nasıl Olunur?​

Yardımcı Doçent doktor Nasıl Olunur?
“Bir lisans diploması aldıktan sonra, doktora ile tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık unvanını veya Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine YÖK tarafından tespit edilen belli sanat dallarının birinde yeterlik kazanmış olmak.

Yardımcı doçentlik unvanı artık geçerli değil ve yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosu ihdas edildi. Bu değişiklik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7100 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile yapılmıştır.

Yardımcı doçentlik için dil puanı, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi yabancı dil sınavından en az 55 puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan alınmasını gerektirir.

Yardımcı doçentler, tıbbi uzmanlık alanlarında ameliyat yapabilirler. Klinik dallarda çalışan yardımcı doçentler, doçentlik sınavlarını geçtikten sonra hasta bakma ve ameliyat yapma gibi rutin işlerle ilgilenebilirler.

Doçentlik için yabancı dil puanının geçerlilik süresi genellikle 2 yıldır. Bu süre sonunda, belgelerin gerçekliğinin doğrulanamaması nedeniyle puanlar geçerliliğini yitirebilir.

Yardımcı doçent doktor maaşı genellikle en düşük 7.020 TL ile ortalaması ise 13.380 TL arasında değişmektedir.

Yardımcı doçentlik unvanı alabilmek için lisans diplomasından sonra doktoraya devam etmek ve doktora veya uzmanlık unvanına sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca belirli sanat dallarında yeterlik kazanmak da bu süreçte önemli bir adımdır.

Geri