AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yardimci aracilar nedir?

Editör

Yeni Üye

Yardımcı aracılar nedir?​

Yardımcı araçlar, bedensel kısıtlamaları dengeleyen eşyalardır. Yardımcı araçlar ile yardımcı bakım araçları birbirinden farklıdır. Yardımcı araçlar sağlık sigortası tarafından hastanın tedavisini desteklemek, şikayetleri azaltmak veya bir engeli dengelemek veya ortadan kaldırmak için tümüyle veya kısmen karşılanır.

Dağıtım kanallarının üretici işletmelere sağladığı faydalar nelerdir?​

Bunlarla birlikte, dağıtım kanallarının üreticiye sağladığı faydalar arasında; alım satımları gerçekleştirerek mülkiyeti devretme, siparişlerin alınması, depolanması ve taşımayı gerçekleştiren fiziksel dağıtım firmalarıyla ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi v.b. bulunmaktadır.

Doğrudan dağıtım nedir?​

Doğrudan dağıtım nedir?
Doğrudan Dağıtım: Üretici işletmenin kendi satış örgütüyle; mamulün doğrudan doğruya tüketiciye (nihai veya endüstriyel) satışını yapması halidir. Direkt dağıtımda üretici direkt olarak tüketiciye hitap etmekte ve gerekli pazarlama fonksiyonlarını da kendisi yerine getirmektedir.

Seçmeli dağıtım nedir?​

Seçmeli dağıtım nedir?
Seçimli (selektif) dağıtım; belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı ve perakendeci veya sadece perakendeci kullanma politikasıdır.

Yaygın ve yoğun dağıtım nedir?​

Yaygın dağıtımın esası, malın bulunabilecek her yerde satışa sunulması olup, özellikle tüketim mallarında, en çok da kolayda mallarda fazla kullanılmaktadır. Özel dağıtım ise, belirli bir pazarda sadece tek toptancı veya perakendeci aracılığıyla mamulün dağıtılması politikasıdır (Mucuk, 2005).

Dağıtım kanalları kaça ayrılır?​

Bu aracılar; acenteler, toptancılar, perakendeciler ve bunlara benzer işletmelerdir. Dağıtım kanalları, yönetim bakımından bireysel (geleneksel) ve dikey dağıtım kanalları olmak üzere ikiye ayrılır. Geleneksel dağıtım kanalları; bağımsız ve özerk işletmelerden oluşur.

Üretici işletmenin temsilcileri nelerdir?​

Üretici işletmenin temsilcileri nelerdir?
Komisyoncu ve simsarlar ile üretici temsilcileri uzmanlaşmış aracı acenteleri olup bunlar, toptancı ve perakendeci müşterilere sattıkları ürünlerin ne sahibidirler ne de herhangi bir şekilde ürünün mülkiyetini üstlenirler.

Yardımcı araçlar, bedensel kısıtlamaları dengelemek veya engelleri ortadan kaldırmak için kullanılan eşyalardır. Özellikle sağlık sigortası tarafından desteklenen bu araçlar, hastaların tedavisini desteklemek, şikayetlerini azaltmak ve günlük hayatlarında daha bağımsız olmalarını sağlamak amacıyla kullanılır. Yardımcı araçlar genellikle kişinin hareket kabiliyetini artırmak veya yaşam kalitesini yükseltmek için tasarlanmıştır.

Dağıtım kanalları, üreticilerin ürünlerini tüketicilere ulaştırmak için kullandıkları yolları ifade eder. Bu kanallar, üreticilere birçok fayda sağlar. Örneğin, üreticiler dağıtım kanalları aracılığıyla ürünlerini geniş kitlelere ulaştırabilir, mülkiyeti devredebilir, siparişleri alabilir ve depolayabilir. Ayrıca fiziksel dağıtım firmalarıyla işbirliği yaparak tedarik zincirini daha verimli hale getirebilirler.

Doğrudan dağıtım, üreticilerin kendi satış örgütleri aracılığıyla ürünlerini tüketicilere doğrudan ulaştırdıkları bir dağıtım yöntemidir. Bu yöntemde üretici, pazarlama faaliyetlerini kendisi yürütür ve tüketiciyle doğrudan ilişki kurar.

Seçmeli dağıtım ise belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı ve/veya perakendeciyle çalışarak ürünlerin dağıtımını gerçekleştirmek anlamına gelir. Bu yöntem, üreticilerin seçtikleri belirli satış noktaları üzerinden ürünlerini tüketicilere ulaştırmasına olanak tanır.

Yaygın ve yoğun dağıtım ise ürünlerin geniş kitlelere ve birçok satış noktasında bulunabilirliğini sağlayan dağıtım stratejileridir. Bu yöntemler genellikle tüketim malları ve kolayda mallar gibi ürünlerde tercih edilir.

Dağıtım kanalları genellikle acenteler, toptancılar, perakendeciler ve benzeri işletmelerden oluşur. Bu kanallar yönetim bakımından bireysel (geleneksel) ve dikey dağıtım kanalları olmak üzere ikiye ayrılabilir. Geleneksel dağıtım kanalları genellikle bağımsız ve özerk işletmelerden oluşur.

Üretici işletmenin temsilcileri ise genellikle komisyoncular, simsarlar ve uzmanlaşmış aracı acentelerdir. Bu temsilciler, üreticinin ürünlerini satışa çıkarır ancak mülkiyeti devralmazlar ve genellikle toptancı ve perakendeci müşterilere ürünleri sunarlar.

Geri