AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yardim parasi toplamak yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yardım parası toplamak yasak mı?​

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. Maddesine göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar.

Kimler bağış toplayabilir mi?​

Derneklerin istisna halleri dışında yardım toplayabilmeleri için izin almaları zorunlu iken, bağış kabul etmeleri için izin almalarına gerek yoktur, dernekler resmi olarak kuruldukları andan itibaren tüzel kişilik kazanır ve bağış kabul edebilirler.
Izinsiz yardım toplayan kişi ve kurum kuruluşlara hangi cezalar verilir?​
Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak izinsiz yardım toplayanlara yediyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. İzin verilen yer dışında yardım toplayanlara beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Okullar yardım toplayabilir mi?​

Okullar yardım toplayabilir mi?
Hemen söyleyelim evet toplayabilir. Sayın bakan her ne kadar da bağış talep edilmemesini ve son olarak kayıt dönemi ve diploma döneminde bağış alan okullarla ilgili inceleme yapılmasını emretti ise de Okulların Okul Aile Birliklerinin topladıkları bağışlarla döndüğü gerçeğinin unutulmaması gerekir.

Yardım toplamak için valilik izni nasıl alınır?​

Yardım toplamak için valilik izni nasıl alınır?
Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir.

Derneklere Kimler bağış yapabilir?​

5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 10. maddesi derneklerin tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, siyasi partilerden, işçi ve işveren sendikalarından ve mesleki kuruluşlardan maddi yardım alabileceğini açıkça düzenlemektedir.

Sosyal medyada yardım toplamak suç mu?​

İnternet ortamında izinsiz yardım toplanması halinde ise, 10 bin Türk lirasından 200 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak. İzinsiz yardım toplanmasına yer ve imkan sağlayanlar, uyarılmalarına rağmen bu faaliyeti sonlandırmazsa beş bin Türk lirası idari para cezası ile cezalandırılacak.
Valilikten yardım toplama izni nasıl alınır?​
Yardım toplama faaliyeti; Bir ilin birden fazla ilçelerini kapsıyorsa o ilin valisinden, Bir ilçenin sınırları içerisinde ise ilçe kaymakamından, Birden fazla ili kapsıyor ise, izin başvurusunda bulunacak olan tüzel kişinin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır.

Yani Excel toplama formülü ‘’=topla (A1:A56) olmalıdır.?​

Yani Excel toplama formülü ‘’=topla (A1:A56) olmalıdır.?
Yani Excel toplama formülü ‘’=TOPLA (İlk Değer:İkinci Değer) şeklinde yazılır. Eğer A sütununda yer alan A1 ile A56 satırı arasına girdiğiniz değerleri toplayacaksanız yazmanız gereken toplama formülü ‘’=TOPLA (A1:A56) olmalıdır.

Excel tablosunda toplama işlemi nasıl yapılır?​

Excel tablosunda toplama işlemi nasıl yapılır?
Örneğin ilk sütuna 4 yazarak alt sütunlara devam ederek 2, 7 ve 11 yazdık. Excel tablomuz bu sayede oluşmuş oldu. Şimdi sıra geldi Excel’de toplama işlemini yapmaya. En basit yolla en üst sütundan fare sol tuşuna basarak aşağı kadar yazdığımız sütunları işaretlemek.

Excel toplama çıkarma1 Excel tablomuzda A1 ile A6 arasında yer alan rakamlar?​

Excel Toplama Çıkarma 1 Örneğin tablomuzda A1 ile A6 arasına değişik rakamlar yazdık. 2 FX yazan yere ‘’=TOPLA (A1:A6) yazarak formülümüzü veriyoruz. 3 Bu formül sayesinde A1 ile A6 arasında yer alan tüm rakamlar toplanıyor. 4 FX kutucuğuna formülü yazmadan önce hangi satıra tıkladıysanız o satırda sonucun yazdığını göreceksiniz. 5 FX kutucuğuna yazacağımız ‘’=A1-C1’’ formülü A1… More

Excel’de toplama işlemi çok yaygındır.?​

Excel’de toplama işlemi çok sık kullanılır. Çünkü matematiğin ve gündelik hayatımızın temel prensibi toplama üzerinedir. Toplama işlemini Excel üzerinde yapabilmek Office tarafından en basit şekle indirgenmiştir. Örneğin 4 farklı sayıyı toplamak istiyoruz.

Yardım parası toplamak yasak mı sorusuna cevap verirken belirtilen 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 6. Maddesi açık bir şekilde kişiler ve kuruluşların yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamayacaklarını belirtmektedir. Bu kanun hükmüne uymayan kişi ve kurumlar, belirli idari para cezaları ile cezalandırılabilirler.

Kimlerin bağış toplayabileceği konusuna değindiğinizde, derneklerin izin almalarının zorunlu olduğu ancak bağış kabul etmeleri için izin almalarına gerek olmadığı belirtilmiştir. Dernekler, kuruluş aşamasında tüzel kişilik kazanırlar ve bağış kabul edebilirler.

İzinsiz yardım toplayan kişi ve kurumlar hakkında ise belirli idari para cezaları öngörülmüştür. Kanuna aykırı izinsiz yardım toplayanlara yediyüz Türk Lirası, izin verilen yer dışında yardım toplayanlara ise beşyüz Türk Lirası idari para cezası verilir.

Okulların yardım toplayıp toplayamayacağına ilişkin sorunuzu yanıtlarken, okulların yardım toplayabileceğini belirtildiği ve Okul Aile Birliklerinin topladıkları bağışlarla döndüğü vurgulanmıştır.

Yardım toplamak için valilik izni nasıl alınır konusunda ise birden fazla ili kapsayan yardım toplama faaliyeti için izin alınacak yerin valisi ile iletişime geçilmesi gerektiği belirtilmiş.

Son olarak Excel formülleriyle ilgili sorulara yanıt verilmiştir. Excel'de toplama formülü 'TOPLA(A1:A56)' şeklinde yazılmalıdır ve toplama işlemleri Excel tablosunda da oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Matematiğin ve gündelik hayatın temel prensibi olan toplama işlemleri, Excel programında da sıkça tercih edilir.

Bu bilgiler ışığında, yardım toplamak isteyen kişi ve kurumların ilgili kanun hükümlerine uyarak gerekli izinleri alması ve yasalara riayet etmesi önemlidir.

Geri