AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yardim parasi icin hangi numara aranir?

Editör

Yeni Üye

Yardım parası için hangi numara aranır?​

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.

PTT para yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

PTT yardım parası başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir. Herhangi bir düzenli geliri olmayan ve bu durumu belgeleyen vatandaşlar PTT tarafından ödenen sosyal destekten faydalanabilirler.

144 Whatsapp hattı var mı?​

144 Whatsapp hattı var mı?
Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderebilmekte, talepler ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile vatandaşlara geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir.

183 sosyal destek hattı ne işe yarar?​

183 sosyal destek hattı ne işe yarar?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

PTT param olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?​

T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT’nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.

Belediyeden yardım almak için ne yapmak lazım?​

Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımız, bağlı oldukları ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine gidip, burada sosyal yardım başvuru formu doldurarak, belediyenin para yardımı, yakacak yardımı, eşya yardımı vb. yardımlarına başvurabiliyorlar.

Diğer aile yardımı 500 TL Nereden Alınır?​

Diğer aile yardımı 500 TL Nereden Alınır?
İnternet üzerinden başvurabilirsiniz! İhtiyaç sahiplerine devlet kurumları, kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla 500 TL’ye varan değerde erzak paketi yardımı yapılıyor. Başvurular hem şahsen hem de internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Cimer 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?​

Cimer 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

500 TL gıda yardımı nasıl alınır?​

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 internet adresine tıklayın. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, size yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra sosyal yardım türleri arasından ‘Gıda ve erzak yardımı’ seçeneğini işaretleyin.

Gıda yardımı parası ne kadar?​

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na e-devlet üzerinden gıda yardımı başvurusu yapan vatandaşların da banka hesaplarına gıda yardımı parası yatacağı açıklandı. Banka hesabı olmayan vatandaşlar ise bu yardımı PTT üzerinden alabilecekler. Başvurusu onaylanan vatandaşlar 500 TL yardım parası alacaklar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ulaşmak için Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı aramak gerekmektedir. Bu hattı arayarak sosyal yardım başvurusunda bulunabilir ve başvurunun takibini yapabilirsiniz.

PTT yardım parası başvuruları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Düzenli geliri olmayan vatandaşlar, PTT tarafından ödenen sosyal destekten faydalanabilirler.

Eğer PTT'den alınan yardım parası hakkında bilgi almak istiyorsanız, T.C. Kimlik Numaranız ile ALO PTT numarası olan 444 1 788'i arayarak bilgi alabilir veya PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak PTT kart hesap bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

Belediyeden yardım almak için ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine gidip sosyal yardım başvuru formu doldurabilirsiniz. Bu başvuru sonucunda belediyenin para yardımı, yakacak yardımı, eşya yardımı gibi yardımlarından faydalanabilirsiniz.

Diğer aile yardımı olan 500 TL'lik erzak paketi yardımı için internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Devlet kurumları, kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla yapılan bu yardımın başvuruları hem şahsen hem de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Cimer üzerinden 500 TL yardım başvurusu yapmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden giriş yapabilir veya "cimer.gov.tr" internet adresinden giriş yaparak başvuru yapabilirler.

Gıda yardımı parası olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na e-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların banka hesaplarına 500 TL yatırılmaktadır. Banka hesabı olmayanlar ise bu yardımı PTT üzerinden alabilirler. Başvurusu onaylanan vatandaşlar bu yardım parasını alabilirler.

Geri