- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 239.121
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yardım için nasıl para toplanır?
Makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, spor gösterileri, gezi ve eğlenceler düzenlemek veya bilgileri otomatik ya da elektronik olarak işleme tâbi tutmuş sistemler kullanmak suretiyle yardım …Yardım için para toplamak yasak mı?
Madde 6 – Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, Cumhurbaşkanınca belirlenip ilan edilir.
Kimler bağış alabilir?
Derneklerin istisna halleri dışında yardım toplayabilmeleri için izin almaları zorunlu iken, bağış kabul etmeleri için izin almalarına gerek yoktur, dernekler resmi olarak kuruldukları andan itibaren tüzel kişilik kazanır ve bağış kabul edebilirler.
Şartsız bağış ne demek?
Şartsız bağışlar kullanımı ve kontrolü hakkında ön belirlemelere başvurmadan yapılan bağışlardır. Bu tür bağışlarda bağış alan idare, yasalara uygun olmak kaydıyla parayı dilediğince kullanabilir. Belediyeler, otonomilerini kaybetme ihtimali daha az olan bu tür bağışları şartlı bağışlara tercih ederler.Devlet bağış toplayabilir mi?
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. Maddesine göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenip ilan edilir.
SMS ile Yardım toplama nasıl yapılır?
KOLI yazıp 2868’e SMS göndererek 10 ₺ tutarında bağış yapabilirsiniz. SAGLIK yazıp 2868’e SMS göndererek 10 ₺ tutarında bağış yapabilirsiniz. SEVGI yazıp 2868’e SMS göndererek 10 ₺ tutarında bağış yapabilirsiniz. SUKUYUSU yazıp 2868’e SMS göndererek 10 ₺ tutarında bağış yapabilirsiniz.
Herkes yardım toplayabilir mi?
Yardım toplamak için nereden izin alınır?Yardım toplama faaliyeti; -Bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, -Bir ilçenin sınırları içerisinde ise ilçe kaymakamından, -Birden fazla ili kapsıyor ise, izin başvurusunda bulunacak olan tüzel kişinin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır.
Bağış almak yasal mı?
Belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda kendilerine verilen görevler çerçevesinde; şartlı/şartsız bağış yapmak isteyen vatandaşların her işlem için ayrı ayrı olmak üzere başvurusundan sonra belediyenin görevleri ile sınırlı olmak üzere bağış alabilmektedir.
Dernekler kime bağış yapabilir?
5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 10. maddesi derneklerin tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, siyasi partilerden, işçi ve işveren sendikalarından ve mesleki kuruluşlardan maddi yardım alabileceğini açıkça düzenlemektedir. 2860 s.Belediye şartsız bağış nedir?
Şartsız bağışlar hangi organ tarafından kabul edilir?
Yapılan bağışın şartlı veya şartsız şekline ve prosedürlerine de söz konusu kanunda yer verilmiştir. Kanuna göre şartsız bağışları kabul etmek belediye başkanının yetkisinde iken şartlı bağışları kabul etmek belediye meclisinin yetkisinde bulunmaktadır.
Valilikten yardım toplama izni nasıl alınır?
Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir.Internetten bağış toplamak yasak mı?
İnternetten yardım toplamak isteyenler her türlü bilgiyi valilik ve İçişleri Bakanlığı’na bildirecek. İzinsiz yardım toplama faaliyeti halinde bu kurumlar internet sitesine erişim engellenmesi için sulh ceza hâkimliğine başvuracak. Mahkeme 24 saat içinde talebi karara bağlayacak.
SMS ile bağış yapınca ne olur?
Bağış amacıyla gönderilen SMS bedeli, faturalı aboneliklerde abonenin fatura tutarına yansıtılmakta, ön ödemeli aboneliklerde ise abonenin hattından kontör olarak düşülmektedir. Bağış amacıyla gönderilen SMS’ler, GSM operatörleri tarafından verilen haberleşme hizmetinin dışında kalmaktadır.