- Konu Yazar
Yaratıcılığı desteklemek için neler yapabiliriz?
Çocuklarda Yaratıcılığı Teşvik Etmek İçin 5 Kolay Yöntem- 1.Soru sormayı teşvik edin. Çocukların çok fazla soru sorduğunu her ebeveyn bilir.
- 2.Probleme Dayalı Öğrenme.
- 3.Sürece yardım edin ancak cevabı bulmayı onlara bırakın.
- 4.Serbest ve kesintisiz zaman.
- 5.Alternatif eğitim yöntemleri deneyin.
- Bonus: Bırakın kavga etsinler.
Yaratıcı düşünme teknikleri nelerdir?
Yaratıcı Düşünme Teknikleri- Beyin Fırtınası
- SCAMPER.
- Nitelik Listeleme.
- Morfolojik Sentez.
- Sinektik.
- Altı Şapka Düşünme.
Yaratıcılığı destekleyen bir eğitim programı hazırlanırken neye dikkat etmek gerekir?
Yaratıcılığı destekleyen bir eğitim programı hazırlanırken neye dikkat etmek gerekir?Yaratıcılığın öğeleri olan orijinallik, esneklik, akıcılık, anlamlandırma, çok yönlü düşünme, birleştirme gibi kavramların ne anlama geldiğini ve örneklerini kavramalıdır. Böylece bu bilgiyi kullanarak çocuklarda yaratıcılığı geliştirebilecek bir öğrenmeye kılavuzluk edebilir.
Yaratıcılığın çocuğa katkıları nelerdir?
Yaratıcılığın çocuğa katkıları nelerdir?Kendine özgü yaratıcılığı sayesinde çocuk, olayları kendisine göre yorumlayarak ve anlatımda kendisine has kelime, fikir, hareket, çizgi ve renkler kullanarak kendi iç dünyasını yansıtmaktadır. Bu dönemde çocuğa sunulan eğitim fırsatları çocuğun gelişimine olumlu katkı yapmaktadır.
Düşünme yöntemleri nelerdir?
İşte size en yaygın olarak kullanılan düşünme biçimleri …- 1-) Yansıtıcı Düşünme.
- 2-) Yaratıcı Düşünme.
- 3-) Eleştirel Düşünme.
- 4-) Analitik Düşünme.
- 5-) Metabilişsel Düşünme.
- 6-) Tümevarımsal Düşünme.
- 7-) Tümdengelimsel Düşünme.
- Analojik Düşünme.
Yaratıcılık sürecinin aşamaları nelerdir?
Yaratıcı Sürecin Evreleri Nelerdir?- Hazırlık,
- Kuluçka,
- Fikrin Doğuşu,
- Geliştirme.
Yaratıcı düşünme aşamaları nelerdir?
Yaratıcı düşünme aşamaları nelerdir?London Schools of Economics’ten İngiliz psikolog Graham Wallas, dört aşama ortaya koyuyor.
- Hazırlık. Bir sorumuz var.
- Kuluçka devresi. Bu dönemde aklımız, az ya da çok aktif ve bilinçli olarak olası çözümleri aramaya başlar.
- Aydınlanma.
- Doğrulama.
Yaratıcı bireylerin kişilik özellikleri nelerdir?
Yaratıcı bireylerin kişilik özellikleri nelerdir?Yaratıcı kişi; özgün olmalı, hata yapmaktan korkmamalı, olumlu düşünebilmeli, özgür olmalı ve kendini sevmelidir. Pratik zekaya sahip olmalı, olaylara bakış açısı ve hayalleri sınırlandırılmamış, önyargılardan arınmış olmalıdır. Ayrıca problem çözme yeteneği olmalıdır.
Yaratıcılığı geliştirmeye kılavuzluk edecek öğretmen özellikleri nasıl olmalıdır?
Yaratıcı öğretmenin,- 1) Kendini geliştirmeye açık,
- 2) Statü veya güç için çalışmayan,
- 3) Rekabet duygusunu olumlu yönde işbirliği ve ekip çalışması içinde kullanabilen,
- 4) Sorunlarla yüzleşebilen ve çözüm önerileri getirebilen,
- 5) Diğer öğretmenlerin farklı düşüncelerine saygı gösteren ve değerlendirebilen,
Yaratıcılığı güçlendiren üç temel nitelik nedir?
Bu kuramlar arasında J.P. Guildford’un geliştirdiği faktöriyalist kuram, yaratıcı düşünmeyi yakınsak ve ıraksak düşünme olarak iki boyutta inceler. Yakınsak düşünme biçiminde doğru olan cevap aranır. Iraksak düşünme biçiminde ise dört farklı özellikten söz edilir: Akıcılık, esneklik, özgünlük ve zenginleştirme.Çocuklarda yaratıcılık özellikleri nelerdir?
Çocuklarda yaratıcılık özellikleri nelerdir?Yaratıcı Çocuklar ve Yaratıcılığın Geliştirilmesi
- Sorunlara karşı duyarlık.
- Fikirlerde akıcılık.
- Esneklik.
- Orijinallik.
- Yeniden tanımlama ve düzenleme yeteneği.
- Soyutlama özetleme ve analiz etme yeteneği.
- Bileşim (sentez) ve bir sonuca götürme.
- Tutarlı şekilde düzenleme.