Yararlı Cemiyetlerin Adları Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Yararlı cemiyetlerin adları nelerdir? Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli yazılım geliştirme ve sosyal yardım odaklı cemiyetler bulunmaktadır. Bu cemiyetlerin amacı, toplumsal fayda sağlamak, yardıma muhtaç kişilere destek olmak ve eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmaktır. Örneğin, “İyilik Yolu Derneği” ve “Geleceğe Işık Ol” gibi adlar, yardımseverlik ve sosyal sorumluluk duygusunu yansıtmaktadır. Bu cemiyetler, toplumun refahı ve insanların yaşam kalitesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Yararlı cemiyetler, toplumsal dönüşüm ve sosyal adalet için önemli bir role sahiptir.
İçindekiler

Yararlı Cemiyetlerin Adları Nelerdir?​

Yararlı cemiyetler, topluma hizmet amacıyla kurulan ve çeşitli faaliyetler yürüten kuruluşlardır. İşte en çok aranan 19 yararlı cemiyetin adı:

1. Türk Kızılayı​

Türk Kızılayı, Türkiye’deki afetlerde ve insani yardım ihtiyaçlarında insanlara destek sağlar.

2. Yeşilay​

Yeşilay, bağımlılıkla mücadele eden ve toplumu bilinçlendiren bir sivil toplum kuruluşudur.

3. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)​

TEGV, çocuklara eğitim imkanı sunarak onların gelişimine katkıda bulunur.

4. Türkiye Sakatlar Derneği​

Türkiye Sakatlar Derneği, engellilere yönelik destek ve rehabilitasyon hizmetleri sunar.

5. Türkiye Diyanet Vakfı​

Türkiye Diyanet Vakfı, dini, kültürel ve sosyal hizmetler sunarak topluma katkıda bulunur.

6. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)​

TEMA, doğal kaynakları korumak, erozyonla mücadele etmek ve ağaçlandırma yapmak için faaliyet gösterir.

7. LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı)​

LÖSEV, lösemili çocuklara ve ailelerine destek sağlayan bir vakıftır.

8. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği (THKD)​

THKD, hayvan haklarına saygı gösterilmesini sağlamak ve hayvanları korumak için çalışır.

9. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV)​

TESYEV, engellilerin spor yapması, eğitim alması ve topluma entegre olması için destek verir.

10. Türk Eğitim Vakfı (TEV)​

TEV, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilere burs sağlar.

11. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği​

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, omurilik felci olan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefler.

12. Türkiye Epilepsi Derneği​

Türkiye Epilepsi Derneği, epilepsi hastalarına destek verir ve farkındalık çalışmaları yapar.

13. Türkiye Meme Vakfı​

Türkiye Meme Vakfı, meme kanseri konusunda farkındalık yaratır ve hastalara destek sağlar.

14. Türk Psikologlar Derneği​

Türk Psikologlar Derneği, psikologların mesleki gelişimine katkıda bulunur ve toplumu bilinçlendirir.

15. Türkiye Engelliler Federasyonu​

Türkiye Engelliler Federasyonu, engellilerin haklarını savunur ve toplumsal farkındalık oluşturur.

16. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk)​

Koruncuk, korunmaya muhtaç çocuklara barınma, eğitim ve sağlık hizmeti sunar.

17. Türkiye Sağlık Vakfı​

Türkiye Sağlık Vakfı, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışır.

18. Türkiye İnsan Hakları Vakfı​

Türkiye İnsan Hakları Vakfı, insan hakları ihlallerini raporlar ve savunuculuk faaliyetleri yürütür.

19. Türk Eczacıları Birliği (TEB)​

TEB, eczacıların mesleki standartlarını yükseltir ve halk sağlığına katkıda bulunur.

Yararlı Cemiyetlerin Adları Nelerdir?​

Yararlı Cemiyetlerin Adları Nelerdir?
1. Türk Kızılayı: İnsanların yardımına koşan bir sosyal yardım kuruluşudur.
2. Yeşilay: Madde bağımlılığı ile mücadele eden bir sağlık cemiyetidir.
3. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı: Eğitim desteği sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur.
4. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı: Engellilere destek veren bir vakıftır.
5. LÖSEV: Lösemili çocuklara yardım eden bir cemiyettir.

6. Türkiye Sakatlar Derneği: Engellilerin haklarını savunan bir dernektir.
7. Türk Eğitim Vakfı: Öğrencilere burs ve eğitim desteği sağlar.
8. TEMA Vakfı: Çevre bilincini yaymayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.
9. Türkiye Diyanet Vakfı: İslam kültürünü ve değerlerini yaymayı amaçlar.
10. Hayat Eve Sığar: Kadına şiddetle mücadele eden bir kampanyadır.

Geri