- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yaramazlik yapan çocuğa nasil Davranmali?
Çocuğunuzun oyun oynayabileceği, koşabileceği, enerjisini boşaltabileceği zamanı ona sağlayın. Bazı zamanlar çocukların aslında yalnızca çevresindekiler tarafından fark edilmek için yaramazlık yaptığını görüyoruz. Çocuğunuza gerekli olan ilgi ve sevgiden onu mahrum etmeyin. Çocuğunuzu takdir edin.Babası ölen bir çocuğa nasıl söylenmeli?
Çocuğunuza üzgün olduğunuzu ama güçlü olacağınızı ve onunla ilgileneceğinizi söyleyin. Eğer çocuk sizin de ölüp ölmeyeceğinizi sorarsa, güven veren bir tavır ile, “Ben uzun bir hayat yaşayacağım. Sen benim öleceğim zamana kadar büyüyüp kendi ailene sahip olacaksın.” diyebilirsiniz.Boşanma 3 6 yaş dönemindeki çocuğa nasıl anlatılmalıdır?
Boşanma 3 6 yaş dönemindeki çocuğa nasıl anlatılmalıdır?Ayrılık/boşanma kararları açıklanırken bunun karı-kocalık rollerinin bitişi olduğu uygun bir dille anlatılmalı ve anne-babalık rollerinin bir ömür devam edeceğinin altı çizilmelidir. Küçük çocuklar genellikle kendilerini boşanmanın nedeni olarak görmeye eğilimlidirler, boşanmayla ilgili kendilerini suçlayabilirler.
Soz dinlemeyen erkek cocuga ne yapilir?
Birinci önceliğiniz çocuğa tutarlı yaklaşmaktır. Çocuğunuza doğrudan engeller koyma yerine seçenekler sunun. Yeni seçenekler sunarak onu yönlendirmek her zaman, “hayır”, “olmaz”, “asla” gibi sözlerden daha etkilidir ve çocuğun uyumunu arttırır. Çocuğunuza karşı eleştirel davranmayın, hatalarını yüzüne vurmayın.Ölüm haberi nasıl duyurulur?
O sırada konuştukları, kaybı olan kişilerin yüzüne bakabilmeli, elini tutabilmeli. Doktor, hasta yakını ilişkisinde el sıkışmak dışında fiziksel yakınlık kural olarak yoktur. Tek istisna kötü bir haberi verirken daha uzun el tutulabilir, omuzuna dokunulabilir.Boşanmış aile çocuğuna nasıl davranmalı?
Boşanmış aile çocuğuna nasıl davranmalı?Çiftlerin boşanma sebebi ne olursa olsun, çocuklarına bu durumu nasıl açıklayacakları konusunda önceden konuşup anlaşmaları gerekir. Anne-baba mümkün olduğunca aynı açıklamayı yapmalı, çocuğun kafasının karıştıracak çelişkili ifadelerden kaçınmalıdır. Açıklamalar çok detay içermeden çocuğun yaşına uygun olmalıdır.