AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yarali bir kedi ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yaralı bir kedi ne yapmalıyım?​

Yaralı bir hayvan gördüğünüzde kesinlikle tek başınıza müdehale etmeyin. Kedi ya da köpek, hangi hayvan olursa olsun yaralı iken saldırgan olabilir. Bu gibi durumlarda eğer tek başınıza müdahale edebileceğiniz bir hâlde ise alabilirsiniz. Aksi bir durumda profesyonel bir yardım istemeniz gerekmektedir.

Yaralı hayvan nasıl tedavi edilir?​

Gönüllülerin belediyeyle işbirliği halinde verdiği hizmete erişmek için ALO 153’ü aramak yeterli. Haziranda başlayan hizmet için altı ayda 800’den fazla ihbara cevap verildi. İstanbul’da yolda gördüğünüz yaralı hayvanları tedavi merkezlerine ulaştırmak için gönüllüler tarafından ambulans servisi veriliyor.
Sokak hayvanları için kim aranır?
Alo 153 Hattından Yardım İsteyin Eğer ki İstanbul’da yaşıyorsanız İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı sokak hayvanlarına yardım etmek ve tıbbi bakım sağlamak amacıyla kurduğu profesyonel ekibe Alo 153 hattından ulaşabilirsiniz.
Sokak köpeği yaralı ise ne yapılmalı?
Evet. Alo 153 Beyaz Masa’yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.

Yaralı kedi nasıl beslenir?​

Hasta Kedi Bakımı Anne altından erken ayrılan ve annesi olmayan kediler gibi bu kedileri de biberon ya da enjektörle beslemeniz gerekmektedir. Anne süt tozu, süt ya da su ile karıştırılarak, yemek yemekte zorlanan kediye enjektörle verilmelidir.

Hasta kedi görünce ne yapmalı?​

- Kedinin genel durumunu değerlendirin.
- Sokakta hasta kedi gördüğünüzde tüylerini kontrol edin.
- Eğer tüyler ıslak ya da pis ise onu temizleyin ve mutlaka kuru, sıcak kalmasını sağlayın.
- Eğer kedinin paraziti varsa sitemizden max bio diye aratınız.
- Kedinin vücut ısısını kontrol edin.
Sokak köpekleri için neresi aranır?
ALO 153 Hattını Arayın ALO 153’ü ya da bulunduğunuz şehirdeki sokak hayvanları için yardım hattını aradığınız zaman belediye ekipleri, belirttiğiniz adrese gelip sokak hayvanını alır ve tedavi için yardımcı olurlar.
Çenesi kırılan kedi nasıl beslenir?
Çenesi cerrahi tellerle kapalı durumda, operasyon sonrası bir dönem yemek borusuna yerleştirilen bir tüpten beslenmeli, bu süreçte kusarsa kustuğunu aspire edip boğulabilir dedik, klinik personelimiz onu maksimum özen ve dikkatle besledi, sorun yaşamadı, günden güne güçlendi.
Bir kedinin hasta olduğuna dair belirtiler: Ne kadar uyuyor? Ne zaman acı çekerseniz ya da kendinizi hasta hissederseniz, güç kaybedersiniz ve uyuyarak iyileşmeye çalışırsınız. Kedinizin gereğinden fazla uyuduğunu fark ederseniz, bu durum hayvanın hasta olabileceği anlamına geliyor olabilir.

Geri