AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaralanma ne demektir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yaralanma ne demektir?​

Yaralanma, zararlı bir fiziksel etki sonucu biyolojik bir organizmanın hasar görmesidir. Travma ise, tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilecek daha ağır bir yaralanma türüdür.

Kafatasi ve omurga Yaralanmalarinda ilk yardim nasil olmalidir?​

Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
Akciğer kontüzyonu, dışarıdan göğüs kafesine alınan travma sonucunda, akciğer kılcal damarlarında çatlama meydana gelir. Damardan sızan kan alveol ( akciğer hücreleri ) boşluklarda veya akciğer parankiminde birikir. Toraks travmaları pulmoner kontüzyon tablosuna yol açabilir.
Yaralanma anında neler yapılmalı?
Ciddi yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Yaraya saplanan yabancı cisimler çıkarılmaz,
- Yarada kanama varsa durdurulur,
- Yara içi kurcalanmamalıdır,
- Yara temiz bir bezle örtülür (nemli bir bez),
- Yara üzerine bandaj uygulanır,
- Tıbbi yardım istenir (112).
Künt travmatik yara ne demek?
Ezici alet yaraları ya da künt travmaya bağlı yaralar en sık karşılaşılan yara türüdür. Ağırlıkları ile iş gören bu tür künt cisimlerle meydana gelen yaralar künt travmatik yaralar olarak da adlandırılmaktadır.

Bilinci açık ve göğsünde saplanmış bir yabancı cisim olan yaralıya nasıl bir ilkyardım uygulanır?​

Ciddi yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır?

Akciğerde hematom nedir?​

Künt toraks travmalarında akciğer parankiminde oluşan hasarlar sıklıkla kontüzyon veya hematom olarak karşımıza çıkar. Pulmoner hematom akciğer dokusu içerisinde kan toplanmasıdır. Pulmoner hematom, kontüzyonun aksine akciğerde gaz değişimini etkilemez, ama infeksiyon ve apse oluşum riskini arttırır.
Kontüzyon, deride hasara yol açmadan deri altındaki yumuşak dokulara baskı yapıp ezilmesine yol açan travmatik olaylar sonucu olur. Kemiğin daha yüzeyel olduğu, yumuşak kısımların kalınlığının daha az olduğu noktalarda (örneğin kaval kemiği üzerinde ve kaş üstündeki bölgede) daha kolay oluşur.

Geri