AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapraklardan İğnelik Yapımı-Resimli anlatım

haberci

Yeni Üye
yaprak İğnelik Modelleri
Yapraklardan süs yapımı
İğnelik Nasıl Yapılır
*

Merhaba! Yapraklardan iğnelik yapımı oldukça ilginç ve eğlenceli bir el işi aktivitesidir. İşte adım adım yapabileceğiniz bir iğnelik yapımı rehberi:

Malzemeler:
- Tercih ettiğiniz yapraklar
- Makas
- İnce bir ipek iplik
- İğne
- Süslemek için boncuk, kurdele vs. (isteğe bağlı)

Adım 1: İlk olarak yapraklarınızı temizleyin ve düzgün bir biçimde kurutun. İğneliğiniz için farklı boyutlarda ve şekillerde yapraklar seçebilirsiniz.

Adım 2: Yapraklarınızı istediğiniz şekilde makas yardımıyla kesin. Bazı yaprakları tam olarak bırakabilirken bazılarını da farklı şekillerde kesebilirsiniz.

Adım 3: İğneyi ipeğinizin ucuna geçirin ve ipeğinizi uzun bir şekilde kesin. Yaprakları ipeğinize dikiş yaparak ipeğin üzerine yerleştirin.

Adım 4: İpeğinizi yapraklarla birlikte kenarlardan çekerek sıkıca bağlayın ve ipeği düğümleyerek sabitleyin.

Adım 5: Dilediğiniz boncuk, kurdele gibi süslemelerle iğneliğinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.

İğneliğiniz hazır! Artık bu güzel iğnelik ile masanızı süsleyebilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Yapraklardan yapılan iğnelikler doğanın güzelliklerini evinize taşıyacak ve size özgün bir dekorasyon parçası sunacaktır. Eğlenceli ve yaratıcı bir uğraş olacağına eminim. Umuyorum bu adımlar size yardımcı olur.

Geri