Yaprak yanikligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yaprak yanıklığı neden olur?​

Erken yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina) nasıl ortaya çıkar? Hastalık enfeksiyon oluşumu için yüksek nem,15-21°C hava sıcaklığı ve ortalama 7-8 saat nemli yaprak yüzeyine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yağmurlama sulama yapılan üretim alanlarında hastalık şiddeti artmaktadır.

Yaprak biti insana zarar verir mi?​

Yaprak Biti İnsana Zarar Verir Mi? Yaprak bitleri zaman zaman insanlarda alerjik reaksiyonlara neden gösteriliyor. Hızlı üreme ve yayılma performansı gösteren böcekler, insanların kullandıkları eşyalara da ulaşabiliyor. Bu durumda alerji oluşması ile beraber kızarıklık ve kaşıntı meydana gelebiliyor.
Konidyumlar ve miselyum toprakta ve mahsul kalıntıları üzerinde kışı geçirebilir ve yapraklarda birincil enfeksiyona neden olurlar. Alternaria birkaç yıl hayatta kalabilir; bu süre bazı türlerde sekiz yıla kadar çıkar. Alternaria, genellikle patates ve domates bitkilerinde erken yaprak yanıklığına yol açar.
Yaprak yanığı nedir?
Bitkilerde su ve suda erimiş besin madde alımını sağlayan ksilem iletim demetlerinde yaşayan bir bakteridir. Etkileri yaprak yanıklığı, yeşil aksmda solgunluk ve dallarda kuruma, geriye ölüm, cüceleşme ve son olarak şiddetli enfeksiyonlardan dolayı bitkinin ölmesi şeklinde sıralanabilir.
Bitkilerde Şirin hastalığı nedir?
Nemin neden olduğu pamuklanma durumunda bitki özsuyu ile beraber beslenmektedir. Hastalık, yaprak düğümlerinde ya da saplarda pamukçuğa benzemekte olan beyaz tepecikler oluşturmaktadır. Bu pamuklanma hastalığı ayrıca, yaprak sapları ya da çiçeklerde yapışkan bir madde bırakmaktadır.

Mildiyö hastalığı ne demek?​

Mildiyö, Peronospora farinosa türünün neden olduğu bitki hastalığı. Yaprakların alt kısmında gri mantar yapısının oluşması. Hastalığa yakalanmış yapraklar aşağıya doğru kıvrılır, kalınlaşır ve yaprakların ön yüzünde renk değişimi olur. Hastalığa yakalanan yaprakların gelişmesi durur.

Yaprak biti nasıl ölür?​

Sirke: Sirke evde en kolay uygulayabileceğimiz yöntemlerden birisidir. Bir miktar sirke su ile seyreltilir. Daha sonra bu bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkinin yapraklarına sıkılır. Sirke yaprak bitlerini temizleyecektir.
Domates yapraklarında kuruma; Birçok sebebe bağlı olarak kurur ve kıvrılmalar olmaktadır. Toprak yapısı, iklim koşulları, sulama ve gübreleme gibi etmenler neden olmaktadır. Ekim yapılacak alanların kenarlarında başlamaktadır. Bu hastalıktan ilk önce yaşlı bitkiler etkilenmektedir.
Çiçeklerdeki Basıra nasıl geçer?
Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Mildiyö ilacı ne zaman atılır?
İlaçlama zamanı 1. ilaçlama: Sürgünler 2-3 cm olduğu devrede, 2. ilaçlama: Sürgünler 8-10 cm olduğu devrede, 3. ilaçlama: Sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede, yapılmalıdır. Bakanlık tarafından yayınlanan Bitki Koruma Ürünleri kitabında tavsiye edilen bitki koruma ürünleri ve dozları kullanılır.

Külleme için hangi ilaç kullanılır?​

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.
 
Geri
Üst