Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 adet soğan (ben kullanmadım dilerseniz siz kullanabilirsiniz)
1 bardak pirinç
1 barda bulgur
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 baş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Kimyon
Tuz
500 gram salamura yaprağı
Üzeri için:
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Su
Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Öncelikle yapraklarımızı ılık suya koyuyoruz tuzu çıksın diye.
Daha sonra pirinçlerimizi yıkıyoruz bulgurumuzla karıştırıyoruz başka gereçleri içerisine koyup güzelce harmanlıyoruz.
Yapraklarımızı güzelce durulayıp süzdükten sonra sarmaya başlayalım .
Sarmalarımız bittikten sonra üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirelim.
Daha sonra kaynar suyumuzu ekleyip ocağın üzerine alalım ve pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra 5dk dinlendirelim afiyet olsun
1 adet soğan (ben kullanmadım dilerseniz siz kullanabilirsiniz)
1 bardak pirinç
1 barda bulgur
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 baş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Kimyon
Tuz
500 gram salamura yaprağı
Üzeri için:
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Su
Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Öncelikle yapraklarımızı ılık suya koyuyoruz tuzu çıksın diye.
Daha sonra pirinçlerimizi yıkıyoruz bulgurumuzla karıştırıyoruz başka gereçleri içerisine koyup güzelce harmanlıyoruz.
Yapraklarımızı güzelce durulayıp süzdükten sonra sarmaya başlayalım .
Sarmalarımız bittikten sonra üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirelim.
Daha sonra kaynar suyumuzu ekleyip ocağın üzerine alalım ve pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra 5dk dinlendirelim afiyet olsun