AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) İçin Malzemeler
2.5 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yeterince zeytin yağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Üzerini az geçsin su
Üzeri İçin;
4 yemek kaşığı domates ve kırmızı biber karışımlı sos
Yeterince zeytin yağı
4 diş sarımsak

Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yıkanıp soyulur, küp küp küçük doğranır uygun bir tavaya alınır.
Yeterince zeytin yağı katıp soğan, sarımsak yumuşayana kadar kavrulur, salça ilave edip kavrulur, sos ilave edilir, pirinçleri de katıp kavrulur.
İnce doğranmış maydanoz, tuz, baharatlar da eklenir az daha kavrulur ocaktan alınır.
Biraz soğuyunca yazdan hazırladığım asma yaprağına iç harçtan kaşıkla katıp sardım.
İç harcı bitene kadar aynı işlem yapılır.
Sarılan yapraklar uygun bir tencereye muntazam bir şekilde dizilerek doldurulur.
Tavaya yeterince zeytin yağı, 4 yemek kaşığı yazdan hazırladığım domates ve kırmızı biber karışımlı sostan katıp kavurdum.
4 diş sarımsağı da üzerine rendeleyip ocağı kapattım.
Sarma tenceresine üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su katıp üzerine hazırladığım sosu gezdirip kaynamaya başlayınca ocağı kısıp pişirilir. Afiyet olsun
Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst