Yaprak Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
Salamura yaprak
İç harcı için;
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
4 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Baharatlar;
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Salamura yaprakları geceden tuzlu suyu gitsin diye soğuk suya basılır. Yapılacağı vakit suyu düzgünce süzülür.
Pirinç ılık suya konulup yarım saat bekletilip soğuk su ile yıkanıp yeterlice süzülür.
Suyu güzelce süzülmüş pirinçleri karıştırma kabına alınır.
Soğan, sarımsak rendelenip kaba alınır.
Sıvı yağ, salça, baharatlar, kıyılmış maydanoz hepsi kaba alınır ve düzgünce karıştırılır. Salçanız tuzlu ise tuzu denetimli ekleyin.
Materyaller hazır olunca yaprakları istenilen boyutta sarılır hepsi hazır edilir.
Bu ölçüler ile bir tencere yaprak sarma çıkıyor ben bu ölçüleri iri salamuradan yaklaşık 80 adet sarma elde ettim.
Daha sonra sardığımız sarmaları tenceremize sistemli bir halde dizelim ve üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve isteğe nazaran tüm sarımsak koyabilirsiniz.
Son olarak tuzunu serpin. sonra da tıpkı seviyede su konulup taşınıda üzerine koyup orta ateşte pişene kadar pişirebilirsiniz.
Şayet sarmaları çabucak pişirmeniz gerekiyorsa tekrar tıpkı formda sarmaları tenceremize dizelim.
Üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir üzeri yapraklar ile kapatılır ve az üzerine çıkacak formda su konur. Kapağı kapatılıp orta ateşte pişirin. Tencerenin içinde 1-2 saat dinlendirilir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst