Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
500 gram yaprak
3 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı salça ( 2’si içine 2’si sosuna )
Yarım demet maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
25 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Su
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yaprak tuzlu ise evvelce suya koyalım tuzunu çıkartalım.
Pirincimizi bir kaba alalım. İçerisine soğanı,biberi,domatesi,maydanozu doğrayıp ekleyelim.
Salçamızı ekleyelim. Nane,tuz,pul biber,sıvı yağ,margarin ekleyip güzelce karıştıralım yahut elimizle yoğuralım.
Hazırladığımız iç ile yapraklarımızı saralım.
Farklı bir kapta salça,su,tuz karışımı yapalım.
Sarmış olduğumuz yaprakların üzerine dökelim. Bir tabağı aykırı çevirip yaprakların üzerine kapatalım.
Orta yahut kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat denetimli pişirelim. Su eksilince sıcak su eği yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram yaprak
3 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı salça ( 2’si içine 2’si sosuna )
Yarım demet maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
25 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Su
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yaprak tuzlu ise evvelce suya koyalım tuzunu çıkartalım.
Pirincimizi bir kaba alalım. İçerisine soğanı,biberi,domatesi,maydanozu doğrayıp ekleyelim.
Salçamızı ekleyelim. Nane,tuz,pul biber,sıvı yağ,margarin ekleyip güzelce karıştıralım yahut elimizle yoğuralım.
Hazırladığımız iç ile yapraklarımızı saralım.
Farklı bir kapta salça,su,tuz karışımı yapalım.
Sarmış olduğumuz yaprakların üzerine dökelim. Bir tabağı aykırı çevirip yaprakların üzerine kapatalım.
Orta yahut kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat denetimli pişirelim. Su eksilince sıcak su eği yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı