Yaprak Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
500 gram üzüm yaprağı( yazdan haşlayıp buzluğa koymuştum)
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan haşlanmış, buzluktan çıkardığımız yapraklar çözüldükten sonra sarmalıyız.
Tenceremize küçük küçük küp küp doğranmış soğanımızı alalım. Hafif kavuralım. Salçamızı ekleyelim.
Soymuş olduğumuz domatesleri minik minik küp küp doğrayalım. Tenceremize ekleyelim.
Yıkadığımız pirinçleri tenceremize ekleyelim.
Tuzumuzu,nanemizi,pul biberimizi ekleyelim.
Hafif kavuralım ve 1 su bardağı ılık su ekleyelim.
Suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Suyu çektiğinde soğumaya alalım.
Üzüm yapraklarının orta kısmına harcımızdan yarım tatlı kaşığı koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tenceremizin tabanına yaprakların saplarını yahut yapraklardan birkaç tane koyalım( tencerenin tabanı tutmasın diye).
Limonu dilimleyelim.
Her sardığımız katın ortasına dilimlediğimiz limondan ikişer kesim koyalım(ekşiliğini versin ).
Sarmaları sarıp, tencereye dizdikten sonra en üste biraz tuz koyalım ve zeytinyağı gezdirelim.
Sarmaların hizasına kadar ılık su ekleyip üzerine bir tabak kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim.
Pirinçler tam şiştiğinde ve tenceredeki su bittiğinde pişmiş demektir.
Afiyetler olsun

Eğer sarmalar fazla geldiyse saklama kaplarında pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz. Daha sonra buzluktan çıkarıp çözüldükten sonra pişirebilirsiniz

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst