Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
500 gram üzüm yaprağı( yazdan haşlayıp buzluğa koymuştum)
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan haşlanmış, buzluktan çıkardığımız yapraklar çözüldükten sonra sarmalıyız.
Tenceremize küçük küçük küp küp doğranmış soğanımızı alalım. Hafif kavuralım. Salçamızı ekleyelim.
Soymuş olduğumuz domatesleri minik minik küp küp doğrayalım. Tenceremize ekleyelim.
Yıkadığımız pirinçleri tenceremize ekleyelim.
Tuzumuzu,nanemizi,pul biberimizi ekleyelim.
Hafif kavuralım ve 1 su bardağı ılık su ekleyelim.
Suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Suyu çektiğinde soğumaya alalım.
Üzüm yapraklarının orta kısmına harcımızdan yarım tatlı kaşığı koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tenceremizin tabanına yaprakların saplarını yahut yapraklardan birkaç tane koyalım( tencerenin tabanı tutmasın diye).
Limonu dilimleyelim.
Her sardığımız katın ortasına dilimlediğimiz limondan ikişer kesim koyalım(ekşiliğini versin ).
Sarmaları sarıp, tencereye dizdikten sonra en üste biraz tuz koyalım ve zeytinyağı gezdirelim.
Sarmaların hizasına kadar ılık su ekleyip üzerine bir tabak kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim.
Pirinçler tam şiştiğinde ve tenceredeki su bittiğinde pişmiş demektir.
Afiyetler olsun
Eğer sarmalar fazla geldiyse saklama kaplarında pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz. Daha sonra buzluktan çıkarıp çözüldükten sonra pişirebilirsiniz
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram üzüm yaprağı( yazdan haşlayıp buzluğa koymuştum)
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan haşlanmış, buzluktan çıkardığımız yapraklar çözüldükten sonra sarmalıyız.
Tenceremize küçük küçük küp küp doğranmış soğanımızı alalım. Hafif kavuralım. Salçamızı ekleyelim.
Soymuş olduğumuz domatesleri minik minik küp küp doğrayalım. Tenceremize ekleyelim.
Yıkadığımız pirinçleri tenceremize ekleyelim.
Tuzumuzu,nanemizi,pul biberimizi ekleyelim.
Hafif kavuralım ve 1 su bardağı ılık su ekleyelim.
Suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Suyu çektiğinde soğumaya alalım.
Üzüm yapraklarının orta kısmına harcımızdan yarım tatlı kaşığı koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tenceremizin tabanına yaprakların saplarını yahut yapraklardan birkaç tane koyalım( tencerenin tabanı tutmasın diye).
Limonu dilimleyelim.
Her sardığımız katın ortasına dilimlediğimiz limondan ikişer kesim koyalım(ekşiliğini versin ).
Sarmaları sarıp, tencereye dizdikten sonra en üste biraz tuz koyalım ve zeytinyağı gezdirelim.
Sarmaların hizasına kadar ılık su ekleyip üzerine bir tabak kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim.
Pirinçler tam şiştiğinde ve tenceredeki su bittiğinde pişmiş demektir.
Afiyetler olsun
Eğer sarmalar fazla geldiyse saklama kaplarında pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz. Daha sonra buzluktan çıkarıp çözüldükten sonra pişirebilirsiniz
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı