- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yaprak bezelye ne kadar sürede pişer?
Tencereye sıvı yağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.Bezelyelerin uçlarını koparın ve bıçak yardımı ile kılçıklarını çıkartın ve tencereye ekleyin. 2,5 – 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin.Bezelye düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?
Düdüklü tencerede 15 dk pişirilip ateşten alınır. Afiyet olsun.
Bezelye çabuk pişer mi?
Bezelye pişirirken en önemli püf noktası taze bezelyenin ayıklandıktan sonra hemen pişirilmesidir. Aksi takdirde bezelyeler sertleşerek kuruyacaktır. Bezelye türü yeşil sebzeler piştikten sonra renklerini kaybeder ve soluklaşırlar. Bunun olmaması için bezelyeleri pişirirken suyuna bir tutam karbonat atmanız yeterlidir.Bezelye pişirmeden önce haşlanır mı?
Bezelye yemeği pişirecekseniz taze veya derin dondurucudan çıkardığınız bezelyeleri direkt olarak yemekte kullanabilirsiniz. Eğer bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini kısaltın. 20 dakika haşlamak yeterli olacak, yemeğe girdiği esnada pişmeye devam edecektir.
Taze yaprak bezelye nasıl pişirilir?
Zeytinyağlı Yaprak Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?- Bezelyeleri ayıklayalım kılçıklarını temizleyelim.
- Tavaya zeytinyağı ve doğradığımız soğanları alalım hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Pembeleşmesine yakın sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Yemeklik doğranmış domates ekleyip karıştıralım.
Bezelye Düdüklüde pişer mi?
Bezelyeleri koyduktan sonra rendelenmiş domatesi ekliyoruz 1-2 kere karıştırıp sıcak suyu üzerine hafif çıkacak kadar koyuyoruz. Tuzu ve küp şekeri koyup düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm de 20 dk da pişiyor. Dilerseniz pişirirken karabiber kırmızı toz biber veya sebze baharatı ekleyebilirsiniz.
Sade bezelye kaç dakikada pişer?
Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. Üzerine, bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin. Pul biber ve tuz ilave edip karıştırın. Sebzelere suyu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin.Bezelye hangi mevsimde olur?
Bezelyenin en bol olduğu zamanlar mayıs aylarıdır. İlkbaharın ilk zamanlarında ekilen bezelyeler mayıs ayında hasat edilir. Bu hasat süresince Pazar tezgahlarında birçok bezelye görmek mümkündür. Bezelyeyi her mevsim tüketebilirsiniz.