AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapmamak ne demektir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yapmamak ne demektir?​

yapma. Karşısındakini, ilgilendiği işten alıkoymak için söylenir. Yapmak işi.

Nükteli bir dil ne demek?​

Genellikle şaka bir söz için kullanılan bu kelime, ince ve kibar şekilde yapılan espri anlamındadır. TDK’da Nükte Yapmak Nedir? TDK tarafından yapılan açıklamaya göre nükte yapmak; esprili yani nükteli bir söz söylemek anlamındadır.
Bu kelime ‘kalıcı’ ya da ‘sonsuza kadar yaşayacak olan’ anlamlarına gelmektedir. Burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirmek istediği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağı anlamıdır. Bu anlamı üzerinden Türkçe içerisinde tek başına ya da cümle ile beraber kullanmak mümkün.
Yağmak ne anlama geliyor?
Yağmak kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Yağmak kelimesi Türkçe’de “Üst üste ve çok gelmek.” anlamına gelir.
Yapabilmek ne anlama gelir?
Yapmak filine haiz olmak.

Türkçe’de nükteli ne demek?​

Nükteli kelimesi Türkçe’de “Nükte ile süslenmiş, nüktesi olan, esprili.” anlamına gelir.

Nükteli ne demek TDK?​

Öte yandan Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” cümlesinde ise payidar kelimesinin anlamı ‘ebedi’dir.
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne anlama gelir?
Payidar kalmak; yok olmamak, yaşamak manasına geliyor. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Yağmak eylemi ne demek?
Yağmak işi. Akıncıların düşman topraklarına yaptıkları baskın, çapul. Baskın veya zor kullanarak elde edilmiş olan.

Yağma ne demek TDK?​

Başkasının malını alan, yağma, talan eden kimse, talancı, yağmacı, plaçkacı: “Bütün çapulcu alayı başka kasabalara gittiler.” -S. F. Abasıyanık.

Nükte ne demek örnek?​

Nükte kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Nükte kelimesi Arapça kökenlidir. – Hoş konuşur, nükteleri kahvelere intikal etmiştir, kıyafeti ve tavrı zariftir. – Bu fıkradaki nükteyi anlayamadım.

Geri