AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapisan sunnet derisi nasil acilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapışan sünnet derisi nasıl açılır?​

Lokal anestezik kremler ile o bölgenin uyuşturulması ve sonrasında yapışıklığın doktor tarafından açılmasıdır. Bu işlemden sonra da ağrı kesici ve oturma banyoları faydalı olur.

Çocuğun sünnet derisi ne yapılır?​

Hangi yöntemlerle yapılmaktadır? Çan yöntemi: Yaşa uygun iki metal plaka arasında sünnet derisi sıkıştırılır ve dışta kalan bölüm kesilir. Kanamasız olup sıklıkla yenidoğan bebeklerin sünnetinde tercih edilir. Lazer ya da koter yöntemi: Sünnet derisinin bu elektrikli aletler yoluyla kesilmesidir.
Sünnet sonrası krem nasıl sürülür?
Sargıyı çıkardıktan sonra antibiyotik içeren krem ince bir tabaka halinde sadece dikiş yerine sürülmelidir. Günde bir defa olmak kaydıyla bir hafta boyunca kremin sürülmesi enfeksiyon riskini minimuma indirger. Bu nedenle mutlaka günde bir defa önerilen antibiyotik kremin kullanılması önerilir.
Sünnet derisi nasıl temizlenir?
Eğer sünnet sırasında cerrahi kurallara titizlikle uyulursa sarma gibi bir işlem gerek olmaz. Sünnetten sonra özel bir pansuman gerekmez. Altı bezlenen bebeklerde yaranın temiz tutulması, büyük çocuklarda ise oluşabilecek kabuklanmanın pomadlar ve ılık suya oturma banyoları ile düzenli olarak temizlenmesi yeterli olur.

Sünnet olan çocuğun pipisi nasıl temizlenir?​

Sünnetten sonra özel bir pansuman gerekmez. Altı bezlenen bebeklerde yaranın temiz tutulması, büyük çocuklarda ise oluşabilecek kabuklanmanın pomadlar ve ılık suya oturma banyoları ile düzenli olarak temizlenmesi yeterli olur.

Sünnet olduktan sonra hangi krem kullanılır?​

Bezli bebeklerde sünnet sonrası bakım nasıl olmalı?
 
Geri
Üst