- Konu Yazar
- #1
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
2 ,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
Un
İçi için
Yazdan kuruttuğumuz kabak
3 adet soğan orta boy
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı domates sos
Tuz pul biber kimyon
Tuz
Arası için
Sıvı yağ
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su tuz güzelce karıştıralım.
Sonra unumuzu ek edelim mayayı da ek ettikten sonra elimize yapışmayacak formda bir hamur elde edelim.
10- 15 dakika dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 9 beze hazırlayalım.
9 vücudu 7 adedini servis tabağı büyüklüğünde açalım her birine sıvı yağ sürdükten sonra üst üste koyalım
En üstte geleceğe sıvı yağ sürmeyin.
Sonra bu üst üste koyduğumuz 7 adet hamuru tepsi büyüklüğünde açalım tepsimize alalım açtığımız hamuru.
Arası için hamurumuz mayalanırken kuru kabaklarımızı haşlayalım.
3 adet soğanı rondoda çekelim.
Yarım çay bardağı zeytinyağı da kavuralım.
Biraz kavrulduktan sonra kırmızı biberi ek edip haşlamış olduğumuz kuru kabakları ek edip biraz çevrildikten sonra domates yazdan yaptığımız domates sosu ek edip tuz pulbiber kimyon ağız tadınıza nazaran ek edip ağzını kapatalım.
Solmuş olan iç harcımızı hamurumuzun üzerine güzelce yayalım.
Kalan 2 adet bezemizii de servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Yağlayalım iki kat halinde açıp harcımızı üzerine kapatalım yapmış olduğumuz böreğin üzerine bir kaşık yoğurt bir kaşık sıvı yağı çırpıp sürelim. Not kesmeden pişirirseniz böreği niz daha lezzetli olur.
200 derecede bir şey ne kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra üzerine elinizde çok hafif su eklerseniz böreğiniz daha çıtır çıtır olur deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 ,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
Un
İçi için
Yazdan kuruttuğumuz kabak
3 adet soğan orta boy
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı domates sos
Tuz pul biber kimyon
Tuz
Arası için
Sıvı yağ
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su tuz güzelce karıştıralım.
Sonra unumuzu ek edelim mayayı da ek ettikten sonra elimize yapışmayacak formda bir hamur elde edelim.
10- 15 dakika dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 9 beze hazırlayalım.
9 vücudu 7 adedini servis tabağı büyüklüğünde açalım her birine sıvı yağ sürdükten sonra üst üste koyalım
En üstte geleceğe sıvı yağ sürmeyin.
Sonra bu üst üste koyduğumuz 7 adet hamuru tepsi büyüklüğünde açalım tepsimize alalım açtığımız hamuru.
Arası için hamurumuz mayalanırken kuru kabaklarımızı haşlayalım.
3 adet soğanı rondoda çekelim.
Yarım çay bardağı zeytinyağı da kavuralım.
Biraz kavrulduktan sonra kırmızı biberi ek edip haşlamış olduğumuz kuru kabakları ek edip biraz çevrildikten sonra domates yazdan yaptığımız domates sosu ek edip tuz pulbiber kimyon ağız tadınıza nazaran ek edip ağzını kapatalım.
Solmuş olan iç harcımızı hamurumuzun üzerine güzelce yayalım.
Kalan 2 adet bezemizii de servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Yağlayalım iki kat halinde açıp harcımızı üzerine kapatalım yapmış olduğumuz böreğin üzerine bir kaşık yoğurt bir kaşık sıvı yağı çırpıp sürelim. Not kesmeden pişirirseniz böreği niz daha lezzetli olur.
200 derecede bir şey ne kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra üzerine elinizde çok hafif su eklerseniz böreğiniz daha çıtır çıtır olur deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı