AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapımı Çok Kolay Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yapımı Çok Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
250 ml ılık süt
1.5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Alabildiği kadar un
1 yumurta sarısı

Yapımı Çok Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın içine eleyerek unumuzu ekliyoruz ve unumuzun ortasını acıyoruz.
İçine mayamızı,şekerimizi,tuzumuzu ve ılık sütümü döküyoruz ve hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak hale geldikten sonra oda sıcaklığında 90-120 dakika dinlendirmeye bırakıyorum.
Dinlenen ve kabaran hamurumu 12 eşit parçaya kesiyoruz,her parçayı güzel toparlayıp kurumasın diye bir ıslak bezin altına koyuyoruz.
Birer birer hamurumu açıyorum ve üzerine bir fırça ile tereyağı sürüyorum.
Sürdükten sonra onu doluyorum ve hepsi hazır olana kadar bir kenara bırakıyorum.
Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra 4 tanesinin dışına tereyağı sürüyorum ve susama batıyorum.
İlk önce 1 tane normal ,1 tane susamlı ve 1 tane normal olacak şekilde üçünü yan yana koyuyorum ve biraz mesafe bırakıp aynı şekilde üç tane daha koyuyorum.
Üçüncüyü yarıya kadar katlayıp üzerine yan şekilde 3 tane daha koyuyorum ve katladığım hamuru düzeltiyorum.
Diğer taraftaki hamurumu da yarıya kadar katılıyorum ve aynı şekilde 3 daha koyuyorum.
Hazır olduktan sonra uçlarını birleştiriyorum ve altına doğru katılıyorum.
Borcamın içini yağlıyorum ve hazır olan poğaçamı içine koyuyorum,susamı olmayanların üzerine yumurta sarısı sürüyorum.
Pişirmeden önce 20-25 dakika dinlenmeye bırakıyorum.
190°c önceden ısıtılmış fırına koyuyorum ve 25 dakika pişiriyorum.Afiyet olsun ♡♡♡. Miktarı artırarak daha fazla yapabilirsiniz dilerseniz.
Yapımı Çok Kolay Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst