AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapımı Çok Kolay Pastahane Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yapımı Çok Kolay Pastahane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
1 paket oda ısısında margarin
1 paket instant maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
2 temek kaşığı toz şeker
Yaklaşık olarak 5 buçuk su bardağı un
Arası için;
Peynir

Yapımı Çok Kolay Pastahane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
Daha sonra un hariç tüm gereçler eklenip, yoğurmaya başlanır.
Tüm materyaller birbirine karıştıktan sonra unu eklenip, yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde ettiğimiz vakit hamurumuzu 10 dk dinlendirilir.
Sonra ortasına peynir koyup, kapattığımız kısım alta gelecek halde tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sürüp, çörek otu ve susam dökülür.
Sonra poğaçalarımızı 170 derecelik fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yapımı Çok Kolay Pastahane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst