AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapimci olmak icin ne yapmaliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yapımcı olmak için ne yapmalıyız?​

Yapımcı Olmak için Gereken Özellikler
- Öncelikle üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim almak, bu alanda hizmet veren atölyelerde yapımcılık mesleği üzerine kurs ve özel eğitimleri almış olmak,
- İş planlama ve uygulama yeteneği,
- Finans desteğini iyi değerlendirme,
- İletişim becerisinin üstün olması,

Yapımcı kimdir ne iş yapar?​

Yapımcı işi başlatır, koordine eder, denetim yapar ve filmin finansmanı için bütçe sağlar, personeli işe alır ve dağıtımcıları ayarlar. Yapımcı filmin başından sonuna dek film çekiminin her aşamasında bulunur. Yapım amiri yapımın (yaratıcı değil) fiziksel durumunu denetler: personel, teknoloji, bütçe ve planlama gibi.
Bir filmin yapım aşamaları nelerdir?
Bir film sinema salonlarına gelene kadara 3 temel aşamadan geçmektedir. Bunlar: pre- production (yapım öncesi), production (yapım aşaması) ve post-production (yapım sonrası) olmak üzere 3 temel aşamaya sahiptir.
Ay Yapım ın sahibi kim?
Ay Yapım, 2005 yılında Kerem Çatay tarafından kurulan medya yapım şirketi. Şirket dünyada 20 ülkede ortağı bulunan “Sparks Network” ün bir dönem Türkiye ortağı idi. Türkiye’nin en büyük yapım şirketlerinden biridir. Merkezi İstanbul Türkiye’de bulunmaktadır.

Reji nasil olunur?​

Rejisör olmak için üniversitelerin İletişim Fakültesi içinde yer alan Radyo, Sinema ve Televizyon ya da Güzel Sanatlar Fakültesi içinde yer alan Yönetmenlik bölümlerinin bitirilmesi gerekir. Bununla birlikte sektörde rejisör olarak çalışan pek çok kişinin üniversite eğitimi almadıkları görülmektedir.

Nasil Produktor olunur?​

Prodüktör Nasıl Olunur? Prodüktör olmak için belli bir eğitim almak gerekir. Bu bölümde çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmak gerekir. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon, müzik ve tiyatro sektöründe prodüktör olarak çalışılabilir.
Film yapım öncesi aşamaları nelerdir?
I-Yapım Öncesi
Ay Yapım Yönetmeni kim?
Ali Bilgin – Yönetmen – Ay Yapım | LinkedIn.