AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapi islerinde saglik ve guvenlik planinda hangi hususlar yer alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planında hangi hususlar yer alır?​

Sağlık Güvenlik Planı altı ana başlıktan oluşmaktadır;
- Yönetimin Taahhüdü İSG Politikası
- Proje Bilgileri. Proje Bilgileri ( Proje adı, adresi, Başlangıç ve bitiş tarihi vs.)
- Sağlık ve Güvenlik Organizasyonu.
- İşlerin Yönetimi.
- Risklerin ve Kontrol Tedbirlerinin Belirlenmesi.
- Şantiye Kuralları

Sağlık ve güvenlik plani nedir?​

Sağlık ve güvenlik plani nedir?
Sağlık ve Güvenlik Planı: Muhtemel risklerin değerlendirilip yapı işi süreci boyunca sağlık ve güvenlik ile ilgili alınacak tedbirlerin, organizasyon yapısının, çalışma yöntemlerinin ve bunlara ilişkin işlerin ne zaman ve kim tarafından yapılması gerektiğinin belirlendiği, aynı yapı sahasında faaliyet gösterecek farklı …

Sağlık ve güvenlik dökümanı kim hazırlar?​

Sağlık ve güvenlik dökümanı kim hazırlar?
Genel koordinasyonu sağlayacak olan işveren (asıl işveren), işin çerçevesini çizen sağlık ve güvenlik dökümanını hazırlayacak ve alt işverenlere tebliğ edecektir.

Yapı işlerinde hazırlanması gereken sağlık ve güvenlik planı kimin sorumluluğundadır?​

Yönetmeliğe göre; yapı alanının tamamından sorumlu işveren veya proje sorumlusu sağlık ve güvenlik planı hazırlamakla yükümlüdür. Ayrıca projenin hazırlık aşamasındaki sağlık ve güvenlik koordinatörlerinin, sağlık ve güvenlik planını hazırlaması ya da hazırlatması gerekmektedir.

Sağlık ve güvenlik koordinatörü kim olabilir?​

Sağlık ve güvenlik koordinatörü kim olabilir?
Sağlık ve güvenlik dosyası hazırlar veya hazırlanmasını sağlar. a) Risklerden korunma ilkelerinin uygulanmasını koordine eder; b) İşverenlerin gerekli tedbirleri uygulamasını ve gerektiğinde çalışanların ve kendi nam ve hesabına çalışanların korunmasını, sağlık ve güvenlik planının uygulanmasını koordine eder.

Sağlık ve güvenlik planını kim hazırlamak veya hazırlamakla sorumludur?​

Sağlık ve güvenlik planını kim hazırlamak veya hazırlamakla sorumludur?

Sağlık ve güvenlik koordinatörlerinin proje hazırlık aşamasındaki görevleri nelerdir?​

Proje hazırlık aşamasında Sağlık ve güvenlik planının yapılması, Sağlık ve güvenlik dosyası hazırlar veya hazırlanmasını sağlar.

Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik Yönetmeliği’ne göre geçici kenar koruma sistemleri hangi belirtilen durumlarda kullanılmaz?​

Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik Yönetmeliği’ne göre geçici kenar koruma sistemleri hangi belirtilen durumlarda kullanılmaz?
25- Çatlaklar ve kesikler bulunduran, çürük, kesit kaybına uğramış ve benzeri ahşap kusurları içeren ahşap malzemeler geçici kenar koruma sisteminde kullanılmaz. 26- Kurulum ve söküm işlemleri, üretici talimatları ve teknik detaylar dikkate alınarak yapılır.

İş sağlığı ve güvenliği yönetim planı nedir?​

İş sağlığı ve güvenliği yönetim planı nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Planı; …….. Barajı ve HES projesi kapsamında izlenecek, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını yürürlükteki kanun, tüzük ve yönetmeliklere bağlı kalarak, tesbit etmek, inşaat öncesi, inşaat ve işletme esnasında oluşabilecek tehlike ve risklerin etkilerini kontrol altına almak, kaza
 
Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planında yer alan hususlara baktığımızda genel olarak şu konuları içerdiğini görebiliriz:

1. Yönetimin Taahhüdü İSG Politikası: İşverenin sağlık ve güvenlik konusundaki taahhütleri ve politikaları.
2. Proje Bilgileri: Proje ile ilgili detaylar, projenin adı, adresi, başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgiler.
3. Sağlık ve Güvenlik Organizasyonu: Proje içindeki sağlık ve güvenlikle ilgili organizasyon yapısı ve sorumluluklar.
4. İşlerin Yönetimi: İşlerin nasıl yürütüleceği, planlama, uygulama ve denetim süreçleri.
5. Risklerin ve Kontrol Tedbirlerinin Belirlenmesi: Muhtemel risklerin belirlenmesi ve bu risklere karşı alınacak tedbirlerin planlanması.
6. Şantiye Kuralları: Şantiyede geçerli olan kuralların belirlenmesi ve uygulanması.

Sağlık ve güvenlik planı, yapı işi sürecinde sağlık ve güvenlik konularının değerlendirilip, alınacak tedbirlerin belirlendiği önemli bir belgedir. İşveren veya proje sorumlusu bu planı hazırlamakla yükümlüdür ve bu planın hazırlık aşamasındaki sağlık ve güvenlik koordinatörleri de planın oluşturulmasında aktif rol oynamalıdır.

Sağlık ve güvenlik koordinatörü, risklerden korunma ilkelerinin uygulanmasını koordine eden ve işverenin gerekli tedbirleri almasını sağlayan kişidir. Proje hazırlık aşamasında ise sağlık ve güvenlik planının yapılmasını veya yapılmasını sağlamak gibi önemli görevleri vardır.

Geçici kenar koruma sistemleri belirli durumlarda kullanılmamalıdır. Örneğin, çatlaklar ve kesikler bulunduran ahşap malzemeler ile çürük veya kesit kaybına uğramış ahşap malzemeler geçici kenar koruma sistemlerinde kullanılmamalıdır.

İş sağlığı ve güvenliği yönetim planı ise bir projeye özgü olarak hazırlanan, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını belirleyen, potansiyel tehlikeleri ve riskleri kontrol altına almayı amaçlayan bir belgedir. Bu plan, yürürlükteki yasal düzenlemelere uygun olarak projenin inşaat öncesi, inşaat ve işletme aşamalarında uygulanacak sağlık ve güvenlik önlemlerini içermektedir.
 
Geri
Üst