AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapi denetim ve baska yerde calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yapı denetim ve başka yerde çalışabilir mi?​

Bu kuruluşun denetçi mimar ve mühendislerinin, denetim faaliyeti süresince başka mesleki ve inşaat işleri ile ilgili ticari faaliyette bulunmaları yasaktır.” Hükmü yer almaktadır. Bu nedenle yapı denetim firmalarında denetçi mühendis olarak çalışan üyelerimiz başka bir mesleki faaliyette bulunamamaktadırlar.
Yapı denetim görevlileri kimlerden oluşur?
(1) Merkez Yapı Denetim Komisyonu, konu ile ilgili Bakanlık personeli arasından biri başkan olmak üzere Bakanlıkça görevlendirilecek toplam yedi üyeden oluşur. Üyeler tespit edilirken ayrıca birer yedek üye de belirlenir. Komisyon, Bakanlıkça uygun görülen birimin bünyesinde faaliyetlerini yürütür.
Yapı denetim belgesi nereden alınır?
4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında olan yapılarla ilgili olarak başvurularınızı, ekinde şikâyetinize ilişkin bilgi ve belgeleri de içeren dilekçe veya BIMER yolu ile yapının bulunduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletmeniz gerekmektedir.

Yapı denetiminde kullanılan belgeler formlar neler olmalıdır?​

Denetçi mimar ve denetçi mühendisler için FORM-12’ye uygun taahhütname, denetçi belgesi, noter tasdikli imza beyanı, nüfus kayıt örneği ile ikametgâh ilmühaberi; kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları için ise, üstleneceği denetim hizmeti için FORM-15’e uygun taahhütname, diploma sureti, ikametgah ilmühaberi …
Yapı denetim denetçi belgesi nasıl alınır?
- DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE.
- BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.
- Başvuru dilekçesi.
- Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
- Diploma.
- Adli Sicil Beyanı
- İlgili meslek odasına kayıt belgesi.
Yapı denetim raporu nasıl alınır?
İskan belgesi için gerekli belgeler şu şekilde belirlenmiştir;
- Yapı Kullanım İzni istemiyle yazılan dilekçe.
- Tapu kaydı bilgileri.
- Vergi Dairesi’nden ”borcu yoktur” yazısı
- Dış Kanal Belgesi (İZSU)
- Telekom Vizesi.
- Proje Müellifleri Raporu.
- Yapı Denetim Kuruluşu’ndan alınan belge.

Geri