Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapi denetim ucreti neye gore belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yapı denetim ücreti neye göre belirlenir?​

MADDE 26 – (1) Yapı denetimi hizmet bedeli, hizmet bedeline esas yapı yaklaşık maliyeti ile hizmet bedeline esas oranın çarpımı suretiyle elde edilen bedeldir.

Yapı denetim ücreti ne kadar?​

2 yıl için 1.305 x 1000 x 1.50/100= 19.575 TL, 3 yıl için 1.305 x 1000 x 1.58/100= 20.619 TL, 4 yıl için 1.305 x 1000 x 1.65/100=21.532,50 TL, 5 yıl için 1.305 x 1000 x 1.74/100=22.707,50 TL olarak belirlenmiştir.

2021 inşaat maliyeti ne kadar?​

2021 inşaat maliyeti ne kadar?
Buna göre, mesken binaları açısından lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin asgari ve azami sınırları 1958,27 lira ile 4 bin 292,45 lira, birinci sınıf inşaatlar için 826,42 lira ile 2 bin 870,50 lira, ikinci sınıf inşaatlar için 582,18 lira ile 1944,81 lira, üçüncü sınıf inşaatlar için 196,65 …

Yapı denetim kaç metrekare 2021?​

Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır. c) Uygulama denetçisi inşaat mühendisi, yapı denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 120.000 m2’dir. ç) (Değişik:RG-5/2/2013-28550) Proje ve uygulama denetçisi makine mühendisi, proje ve yapı denetimini yapar.

Yapı denetim Hakediş nedir?​

Hakediş, sözleşmesi imzalanmış ve uygulaması başlatılmış proje için, sözleşmede belirlenen aralıklarla, yapılan iş miktarı karşılığında yükleniciye ödenen bedeldir. Yaklaşık maliyet çalışmalarının ardından ihalesi yapılmış ve en uygun teklifi veren istekliye ihale edilmiş yapım işi için hakediş süreçleri başlar.

Yapı denetim nedir ne iş yapar?​

Yapı denetim nedir ne iş yapar?
Yapı denetim kuruluşu, bir inşaatın başlangıcından bitimine kadarki süreçte arsa sahibi adına inşa faaliyetlerini ve dolayısıyla müteahhiti denetleyen kuruluşlardır. Özel kişilere ait bir yapının imar planına, fen/sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kalitede yapılması için proje ve denetimini sağlar.

Yapı denetim işinde para var mı?​

Bir yapı denetim firmasının aylık gideri minimum 60 bin TL olduğu hesabı ortaya çıkıyor. Yani bu firma ayda 60 bin TL para toplayacak ki para kazanmaya başlasın.

Yapı denetim hizmet bedelini kim öder?​

Yasal mevzuat uyarınca yapı denetim şirketine karşı yapı denetimi hizmeti ücretini ödeme yükümlülüğü yapı sahibinin üzerindedir. Müteahhit ile arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde yapı denetim ücretinin müteahhit tarafından ödeneceğine dair düzenlemeler genellikle bulunmaktadır.

100 metrekare bir dairenin maliyeti ne kadardır?​

100 metrekare bir dairenin maliyeti ne kadardır?
100 metrekare bir konutun inşaat maliyeti 36 bin TL! Bilindiği üzere inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Ancak hesaplamaya; metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor.

200 m2 yapı denetime girer mi?​

Bu madde metnine ilişkin birkaç ayrıntıya yer vererek özetlemek gerekirse; a) Yapı denetim sistemi 200 m2 ve üstü yapılarda geçerli olacaktır. Dolayısıyla tek parseldeki Bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam ikiyüz metrekareyi geçmeyen müstakil yapılar yapı denetimine tabi değildir.

Kaç metre kareden sonra yapı denetim?​

Birden fazla müstakil yapının bulunduğu parsellerde, bütün yapıların toplam yapı inşaat alanının 200 metrekareyi geçmesi halinde de bu Kanun uygulanır.

Hakediş nedir nasıl yapılır?​

Hakediş nedir nasıl yapılır?

Yapım işlerinde Hakedişi kim hazırlar?​

Kesin hesapların ve kesin kabul tutanağının idarece onaylanmasından sonra, bunlara ilişkin onay tarihlerinin sonuncusundan başlamak üzere en çok otuz gün içinde, idarece onaylanmış kesin hesaplara dayalı olarak, yapı denetim görevlisi tarafından kesin hakediş raporu düzenlenir.

Yapı denetimi önü açık mı?​

Yapı Denetimi mezunları için kamu da kontenjan açılmamaktadır. Kamuya atanmaları için herhangi bir yasal engel bulunmamakla birlikte bu durum sadece KPSS kontenjanları ile ilgili bir süreçtir.

Yapı denetim ücreti, hizmet bedeline esas yapı yaklaşık maliyeti ile hizmet bedeline esas oranın çarpımı sonucunda belirlenmektedir. Bu kapsamda, yapı denetimi hizmet bedeli hesaplamaları yapılmaktadır. Örneğin, 2 yıl için yapılan bir hesaplamada 1.305 x 1000 x 1.50/100 formülü kullanılarak 19.575 TL olarak belirlenmektedir. Benzer şekilde farklı yıllar için yapılan hesaplamalarda da değişik ücretler ortaya çıkmaktadır.

2021 yılında inşaat maliyetleri de belirli aralıklarda verilmektedir. Örneğin, mesken binaları için lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin asgari ve azami sınırları 1958,27 lira ile 4 bin 292,45 lira arasında değişmektedir. Bu tarz bilgiler, inşaat sektörü ve yapı denetimi hizmetlerine ilişkin maliyet analizleri için önemlidir.

Yapı denetimindeki metrekare sınırları da belirli sayılarda belirlenmiştir. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanı iken uygulama denetçisi için bu sınır 120.000 m2 olarak açıklanmaktadır. Bu sınırlar çerçevesinde yapı denetim hizmetleri yürütülmektedir.

Hakediş ise, yapılan iş miktarına karşılık gelen ve yükleniciye ödenen bedeli ifade etmektedir. Yapı denetim hizmetlerinde de hakediş süreçleri mevcuttur ve bu süreçler belirli aralıklarla uygulanmaktadır.

Yapı denetimi, inşaat sürecinde arsa sahibi adına inşa faaliyetlerini denetleyen kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir. Proje ve denetimlerin sağlanmasıyla, yapının belirlenen standartlara uygun bir şekilde inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

Para ise yapı denetim firmaları için önemli bir unsurdur. Bir yapı denetim firmasının aylık giderinin 60 bin TL olduğu düşünüldüğünde, bu miktarın firma tarafından toplanması gerekliliği vurgulanmaktadır.

Son olarak, yapı denetimi hizmet bedelini genellikle yapı sahibi ödemekle yükümlüdür. Ancak müteahhit ile yapı sahibi arasında dürüstlük ilkesiyle işbirliği yapılarak bu ücret konusunda anlaşma sağlanabilir. Ayrıca, yapı denetimi hizmet bedelinin kim tarafından ödeneceği konusunda yapılan sözleşmeler de dikkate alınmalıdır.

Geri