AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapi denetim sureci nasil isler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yapı denetim süreci nasıl işler?​

Yapı Denetim Süreci Nasıl İşler. Denetimden geçen projeler ise yapıma başlanırlar fakat yapı denetim şirketlerinin işi burada bitmez. Yapı denetim şirketleri ayrıca inşası yapılacak binaları belirli aralıklarla denetlerler. Bu noktada binanın büyüklüğüne göre denetleme sayısının da değişim göstereceğini söylemek mümkün …

Yapı denetimi sırasında nelere dikkat edilmelidir?​

Yapı denetim kuruluşları; faaliyet göstereceği ilde en az 100 m2 alana sahip tam donanımlı bir ofisin sahibi olmak zorundadır. Söz konusu merkez ofiste en az beş adet bilgisayar, iki adet yazıcı, bir adet fotokopi makinesi ve denetim hizmetinde kullanılmak üzere kuruluş adına üç adet otomobil bulundurmak şarttır.
Yapı denetim ne zaman sıra gelir?
1/1/2019 tarihinden sonra Bakanlığımızdan yapı denetim izin belgesi alarak ilk kez sıralamaya dâhil olacak yapı denetim kuruluşları, merkezinin bulunduğu il için yapılan sıralamada o il merkezli kuruluş veya kuruluşlar bulunması halinde belge aldıktan 90 gün sonra, herhangi bir eksikliği olmaması kaydıyla sıralamaya …
Yapı denetim sorumluluğu kaç yıldır?
Yapı denetiminde sorumluluk süreleri. Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı 15 yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise 2 yıldır.

Yapı denetim iş ataması nasıl yapılır?​

Kanun ile getirilen, Yönetmelik ve Tebliğ ile detaylandırılan değişiklikler uyarınca, artık her bir yapı için görevlendirilecek yapı denetim kuruluşu belirli kurallar çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (“Bakanlık”) tarafından elektronik ortamda atanacaktır.

Yapı denetim sırasına nasıl girilir?​

Yapı Denetim Kuruluşu İzin Belgesi Başvurusu şu şekilde yapılmaktadır:
- Yapı Denetim Sistemi (YDS)’de bir hesap açılması
- Firmanız ile ilgili bilgilerin Belge Başvurusu linkinden doldurulup başvurunun yapılması,
Yapı denetim firmalarını kim denetliyor?
Yapı Denetim Şirketi Yapı Sahibi adına Müteahhidi denetler. 4708 Sayılı Yapı Denetim Hakkındaki Kanun kapsamında meslek hayatında en az 12 yıl fiilen çalışan ve bunu resmi olarak belgeleyen Mimar ve Mühendisler Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Denetim Komisyonuna başvurur.
Kaç metrekareye kadar yapı denetime gider?
Yapı Denetim Kapsamına Giren Yapılar -Köy yerleşik alanlarında bodrum katı hariç 500 m2’yi aşan yapılarda Yapı Denetim uygulaması zorunludur.
YAPI DENETİMDE KİMLER GÖREV ALIR Yapı Denetim Şirketlerinde denetçi Mimar ve Mühendislerin yanı sıra Yardımcı Kontrol elemanı Mühendislerde görev alır. Yardımcı Kontrol Elemanlarının görevleri bağlı bulundukları Denetçi Mühendislerin faaliyetlerine yardımcı olmaktır.
Yapı Denetimi mezunları çalışmalarını genellikle özel sektörde bulunan kurumlarda mühendis yardımcısı olarak devam ettirmektedir. Hazır Beton Tesisleri, Yapı Denetim Kuruluşları, Yapı Malzemeleri Laboratuvarları, Yapı Denetimi işi ile uğraşan özel mühendislik büroları çalışma alanlarına örnektir.
Yapı denetim işinde para var mı?
Bir yapı denetim firmasının aylık gideri minimum 60 bin TL olduğu hesabı ortaya çıkıyor. Yani bu firma ayda 60 bin TL para toplayacak ki para kazanmaya başlasın.
Yapı denetim sistemi ne zaman açilacak?
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçirilen Ulusal Yapı Denetim Sistemi’ne; şantiye şefliği, yapı denetçisi ve mimari proje müellifi olarak kayıt olunması gerekiyor.

Şantiye Şefliği yaptığım yerleri nereden öğrenebilirim?​

Turkiye.gov.tr web adresi altındaki kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Şantiye Şefi Yapı Ruhsatı Bilgileri Sorgulama sekmesi altından sorgulama ekranına ulaşılabilmektedir.

Yapı denetim firmaları nereye şikayet edilir?​

GÖREVLER – Alo 181. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

Geri