AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapay zekanin avantajlari ve dezavantajlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapay zekanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?​

Yapay Zekanın En Önemli 5 Avantajı ve Dezavantajı
Robot insana zarar verir mi?
1)Robotlar, insanlara zarar veremez ya da eylemsiz kalarak onlara zarar gelmesine göz yumamaz. 2) Robotlar, Birinci Kanun’la çakışmadığı sürece insanlar tarafından verilen emirlere itaat etmek zorundadır. 3) Robotlar, Birinci ya da İkinci Kanun’la çakışmadığı sürece kendi varlıklarını korumak zorundadır.
Yapay zekanın olumsuz etkileri nelerdir?
İnternet korsanları sayesinde önemli yapay zekâ projelerini ele geçirebilirlerse atom bombasından bile daha kötü sonuçlar olabilir. Milyonlarca insanın hayatı riske girebilir. Sebep olabileceği tehditlerden birisi de sahte ses ve video üretebiliyor olması. Yapay zekâ aracılığıyla sahte ses ve video üretilebiliyor.

Yapay zeka insana zarar verir mi?​

1- Bir robot, 0. kuralla çelişmediği sürece, hiçbir şekilde insanoğluna zarar veremez veya pasif kalmak suretiyle zarar görmesine izin veremez.
Yapay zeka yararları nelerdir?
İyileştirilmiş müşteri bağlılığı, müşteri deneyimi, müşteri memnuniyetinin yanında; daha bilinçli iş kararları verme, maliyetleri düşürme, gelirlerde artış, verimlilik artışı, süreçleri ve işleri otomatikleştirme yapay zekanın faydaları arasında tespit edilmiştir.
4 temel robot yasası nedir?
1.Bir Robot, bir insana zarar veremez, ya da zarar görmesine seyirci kalamaz. 2.Bir robot, birinci yasayla çelişmediği sürece bir insanın emirlerine uymak zorundadır. 3.Bir robot, birinci ve ikinci yasayla çelişmediği sürece kendi varlığını korumakla yükümlüdür.
Nükleer felaketleri ve trafik kazalarını önleyebilirler. Deprem, yangın vb. doğal afetlerden sonra yapılan çalışmalarda insanların hayatlarını kurtarabilirler. İnsanlar, güçlerinin yetmedikleri yerlerde, daha ağır yükleri kaldırabilmek için özerk yapay zekaya sahip ek uzuvlar kullanacaklar.
Yapay zekanın günlük hayatımıza etkileri nelerdir?
Yapay Zekanın Olumlu Yönde Etkilediği 10 Farklı Yol
Yapay zekâ insanları nasıl etkileyecek?
İnsan tarafından çok hızlı olarak verilemeyecek kararlar, yapay zekâ tarafından son derece hızlı bir şekilde verilebiliyor. Yine insan tarafından kolayca çözülmesi zor olan karmaşık mantık süreçleri içeren problemler de yapay zekâ algoritmaları sayesinde son derece kısa sürede çözümlenebiliyor.

3 robot yasasını biliyor musun?​

Bir robot bir insana zarar veremez yada bir insanın zarar görmesine seyirci kalamaz. 2. Bir robot 1. kuralla çelişmediği sürece bir insanın emirlerine uymak zorundadır. 3. Bir robot 1. ve 2. kuralla çelişmediği sürece kendi varlıklarını korumak zorundadır.
Asimov basamağı nedir?
1 – Robotlar, insanlara zarar veremez ya da eylemsiz kalarak onlara zarar gelmesine göz yumamaz. 2 – Robotlar, Birinci Kanun’la çakışmadığı sürece insanlar tarafından verilen emirlere itaat etmek zorundadır. 3 -Robotlar, Birinci ya da İkinci Kanun’la çakışmadığı sürece kendi varlıklarını korumak zorundadır.
Robot kullanımı üretim yönetimini nasıl etkiler?
Yöneticiler robotları aldıktan sonra, verimliliğin arttığını, daha kaliteli ve standartlaşmış üretim yaptıklarını, iki ya da üç kişinin yapacağı işi bir robotun sıfır hata ile yaptığını bu nedenle de çalışan maliyetleri açısından minimum seviyeye ulaştıklarını söylemişlerdir.

Bir robot neler yapabilir?​

Robot duyargaları (sensör) ile çevresini algılayan, algıladıklarını yorumlayan, bunun sonucunda karar alan (yapay zeka), karar sonucuna göre davranan, eylem olarak hareket organlarını çalıştıran veya durduran bir aygıttır.
Robotik kodlamanın hangi mesleklerle ilişkisi vardır?
Bunun en büyük nedeni ise sadece teknoloji sektöründe yer almıyor oluşu. Kodlama programları teknoloji, sanayi sektörü, sağlık hizmetleri, üretim finansman sektörleri ve daha bir çok farklı alanda aktif olarak kullanılmakta.
Örümcek ve şempanze karışımı robot hangi amaçla tasarlanmıştır?
Cevap: Kabul edilebilir cevap: “Örümcek ve şempanze karışımı robot, insanların girmesinin tehlikeli olabileceği yerlerde kullanmak amacıyla tasarlanmıştır.” ifadesi veya bu anlama gelen cevaplar kabul edilir.
Kullanım Alanlarına Örnekler
Robotik kodlama hangi alanlarda kullanılır?
Bilgisayarlarda webde, oyunlarda, masaüstü uygulamalarında kullanılan kodlama; elektronik ve robotik alanlarda gömülü sistem olarak kullanılır. Günümüzde son teknoloji ürünü arabalar, elektronik ev aletleri, elektronik cihazların tümü programlama dilleri kullanılarak yapılan kodlamalarla üretilmektedir.
 
Geri
Üst