AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapay zeka nasil calisir kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapay zeka nasıl çalışır kısaca?​

Yapay zeka, büyük ölçekli verileri akıllı algoritmalar ve yinelemeli işlemleme ile birleştirerek çalışır. Bu süreçte, işlemlenen verilere ait desen veya özellikler yapay zekanın otomatik olarak öğrenmesini sağlar. Çeşitli işlevlere sahip yapay zeka farklı yöntem ve teknolojiler ile birlikte çalışır.

Yapay zeka hangi cihazlarda kullanılır?​

Yapay Zekânın Ticari Kullanımı:
Yapay zeka en çok hangi alanda kullanılır?
Yapay zeka teknikleri ilaveten teknoloji endüstrisinin de mühim bir parçasını oluşturmaktadır. Yapay zeka (Artificial intelligence) günümüzde spor müsabakaları, sağlık, otomotiv, video oyunları, finans ve ekonomi alanlarında gerektiğince sık kullanılmaktadır.
Yapay zeka nedir kısa yazı?
AI kısaltmasıyla da ifade edilen Yapay Zeka, görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladığı bilgilerle kendisini kademeli olarak geliştirebilen sistemler veya makineler anlamına gelir.

Yapay zeka hangi alanlarda hayatımızı kolaylaştırır?​

Yapay zekânın en fazla ilerleme kaydettiği alanlar olarak ses tanıma, görüntü işleme, doğal dil işleme ve muhakeme alanları sayılabiliyor. Ses tanıma, aslında oldukça karmaşık bir iş olarak karşımıza çıkıyor.

Yapay zeka gelecekte hangi alanlarda kullanılır?​

Yapay zekanın günlük hayatımızda kullanım alanları nelerdir?
Yapay zekanın alt dalları nelerdir?
Alt dallar
Yapay zeka nedir yapay zeka nerelerde kullanılır?
İngilizce karşılığı olan “Artificial Intelligence” kısaltılmış hali olan AI sıkça kullanılmaktadır. Yapay zeka, bilgisayarın insanlar gibi düşünmesini sağlayarak kompleks sorunları tıpkı insan gibi çözmesini destekler.

Yapay zeka Nedir Kısaca Vikipedi?​

Halk arasında, “yapay zeka” terimi genellikle insanların insan zihni ile ilişkilendirdiği “öğrenme” ve “problem çözme” gibi “bilişsel” işlevleri taklit eden makineleri tanımlamak için kullanılır.
 
Geri
Üst