Yapay Zeka gunumuzde nerelerde kullaniliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
141.246
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yapay Zeka günümüzde nerelerde kullanılıyor?​

Yapay zekanın günlük hayatımızda kullanım alanları nelerdir?

Yapay Zeka ile neler yapılabilir?​

Yapay zekalar, ses tanıma ve anlama, görüntü işleme, doğal dil işleme ve muhakeme gibi birçok görevi yerine getirebiliyorlar.
Yapay Zeka nedir nasıl kullanılır?
Yapay Zekâ, bir bilgisayarın ya da bilgisayar sistemine bağlı bir robotun, canlılara benzer şekilde bazı eylemleri yerine getirme kabiliyetini sağlayan buluştur.
Yapay zeka Nerelerde Kullanılır?
Yapay Zeka Nerelerde Kullanılır? Yapay zeka, ilk geliştirilme aşamasında sadece laboratuvarlarda test için kullanılıyordu ancak günümüzde yapay zeka bilimden günlük kullanıma kadar daha sayamayacağımız pek çok alanda kullanılıyor. Yapay Zekanın bu ölçüde yaygınlaşmasınınsa iki büyük nedeni var. Bunlardan ilki

Yapay zeka kodlama çalışmaları nasıl yapılır?​

Yapay zeka, yüksek teknolojiye sahip cihazlar ve uzman bilgisayar bilimcileri tarafından sürdürülen uzun çalışmalar sonrasında meydana getirilir. Öncelikle yapay zekanın hangi alanda kullanılacağı belirlenir. Daha sonra bu alandaki ihtiyaca özel, çözüm üretilebilecek nitelikte yapay zeka kodlama çalışmaları gerçekleştirilir.

Yapay zeka (artificial intelligence) nedir?​

Yapay Zeka (Artificial Intelligence), bilgisayar biliminin bir dalı olarak kabul edilen; makinelerin daha yaratıcı davranması ve gerçek bir insan gibi reaksiyonlar vermesidir. Yapay zeka kavramı bilgisayar bilimine ilk defa John McCarthy tarafından 1955 yılında Dortmouth Kolejinde kazandırılmıştır.
Yapay zekanın amacı ne?
Yapay zekanın amacı, tıpkı gerçek bir insanı taklit edebilen ve gerçek insanın verebileceği tepkiler verip, bunları öğrenebilen yapay bir mekanizma meydana getirmektir. Yapay zekanın meydana getirilmesi aşamasında; sesleri tanıma, öğrenme, planlayabilme ve sorunu çözüme ulaştırma gibi önemli katmanlar yer almaktadır.
 
Geri
Üst