AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yapay zeka algoritmasi nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapay zeka algoritması nasıl çalışır?​

Yapay zeka, büyük ölçekli verileri akıllı algoritmalar ve yinelemeli işlemleme ile birleştirerek çalışır. Bu süreçte, işlemlenen verilere ait desen veya özellikler yapay zekanın otomatik olarak öğrenmesini sağlar. Çeşitli işlevlere sahip yapay zeka farklı yöntem ve teknolojiler ile birlikte çalışır.
Yapay zeka insanın yerini alabilir mi?
Aldığımız cevaplar da gösteriyor ki yapay zekânın tümüyle bir insanın yerini alması mümkün değil… Yapay zekâ ile insanı ayıran noktalardan ilki iş dünyasıdır. Yapay zekânın yakın gelecekte yapması mümkün olmayan pek çok iş vardır. Her şeyden önce insan bir fikir üretir, proje geliştirir.

Teknolojik tekillik ne zaman gerçekleşir?​

Tekillik sonrasında, insan ve makine arasında hiçbir ayrım olmayacak. Kurzweil ayrıca, yapay zekanın insan beyin gücünün toplamını önemli ölçüde aşacağı ve dolayısıyla tekilliğin gerçekleşeceği en erken nokta olarak 2045 yılını işaret ediyor.
Yapay zeka sınıflandırma algoritmaları nelerdir?
Yapay zeka algoritmaları genel olarak üç kategori altında gruplandırılmaktadır. Bunlar Supervised Learning (Gözetmeli Öğrenme), Unsupervised Learning(Gözetmensiz Öğrenme) ve Reinforcement Learning (Kuvvetlendirmeli Öğrenme) yöntemleridir.
Robotlar insanların yerini alıyor. Nesnelerin interneti ve giyilebilir bilgisayarlar birçok alanda insanlara yardım ediyor. Öyle ki bilgisayarlar yakında sadece işçilerin değil, çevirmenlerin ve banka memurlarının da yerini alacak.
Singularity Projesi Nedir?
Singularity veya teknolojik tekillik, gelecekte yapay zekanın insan zekasının ötesine geçerek, medeniyeti ve insan doğasını radikal bir biçimde değiştireceğine inanılan hipotezsel nokta.

Yapay zekanın kullanıldığı programlar nelerdir?​

Yapay zekanın günlük hayatımızda kullanım alanları nelerdir?
 
Geri
Üst