AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yapay secilim yontemi nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yapay seçilim yöntemi nelerdir?​

Yapay Seçilim Örnekleri 1 Vahşi Lahana’dan Yapay Seçilim İle Elde Edilen Yeni Türler. Vahşi Lahana ( Brassica oleracea ), Yapay Seçilim sonucu… 2 Mısır. Mısır da, doğada normal olarak bulunan teosinte isimli bir bitkinin sürekli olarak Yapay Seçilim’e uğratılması… 3 Büyük Baş Hayvanlar ve Yapay Seçilim Uygulaması. Günümüzde kasaptan alıp yediğimiz etler,… More
Yapay seçilim ya da yapay seçilim?
Bu uzun girişten de anlayabileceğiniz gibi Yapay Seçilim, özellikle bazı hayvanlar tarafından diğer canlılar üzerinde bilinçli olarak uygulanan seçilme denmektedir.

Yapay seçilim, bir canlı grubundadır.?​

Yapay Seçilim, temel olarak öncelikle belirli bir özelliğin bir canlı grubunda istenmesiyle başlar. Tabii ki, arzulanan bu özelliğin en azından öncül bazı niteliklerinin popülasyon un genetik havuzu içerisinde var olması beklenir. Bir ineği, uçacak şekilde seçmeyi hedeflerseniz, uçuk bir Yapay Seçilim hedefliyorsunuz demektir.
Yapay seçilim örneği1 Mısır.?
Yapay Seçilim Örnekleri 1 Vahşi Lahana’dan Yapay Seçilim İle Elde Edilen Yeni Türler. Vahşi Lahana ( Brassica oleracea ), Yapay Seçilim sonucu meydana gelen evrimin en güzel örneklerinden bir tanesidir. 2 Mısır. Mısır da, doğada normal olarak bulunan teosinte isimli bir bitkinin sürekli olarak Yapay Seçilim’e uğratılması sonucu elde edilmiştir. 3 Büyük Baş Hayvanlar ve Yapay Seçilim Uygulaması. Günümüzde kasaptan alıp yediğimiz etler, genellikle her zaman en çok ve kaliteli ete sahip olan inek, koyun, domuz, vb. Daha fazla ürün…

Yapay Seçilim, ilk olarak Romalılar’da kullanılmıştır ve tarımla uğraşanlara belirli özelliklere sahip hayvan ve bitkilerin kendi aralarında çiftleştirilmesiyle, istenen özellikteki yavruların doğma şansının arttırılabileceği öğütlenmiştir.
 
Geri
Üst