AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yansitici uygulama nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yansıtıcı uygulama nedir?​

Yansıtıcı uygulama ise düşün- menin daha düzenli bir şekilde organize edilmiş halidir. Yansıtıcı uygulama kişisel gelişim amacıyla kullanılır. Örneğin performansın kişisel olarak, sosyal olarak ve psi- kolojik olarak değerlendirilmesi amacıyla kullanılabilir (Malthouse ve Roffey-Barent- sen, 2013).

Yansıtıcı düşünme hangi amaçla kullanılır?​

Yansıtıcı Düşünme (İng: Reflective Practice), kendinizi geliştirmek için deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz etmek demektir. Örneğin bir atlet, bir antrenmanda yaptığı hataları gözden geçirip tekrarını önlemek için çözümler bularak, yansıtıcı düşünme yapabilir.

Yansıtıcı öğretim ne demek?​

Yansıtıcı öğretim ne demek?
Yansıtıcı öğretim, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, öğretimde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinlikleri olarak tanımlanır (Yorulmaz, 2006).

Yansıtıcı soru ne demek?​

Yansıtıcı soru ne demek?
Yansıtıcı sorular, diğer bir adıyla biliş üstü sorular, öğrencilerin kendilerini izleme ve değerlendirme süreçlerini aktifleştirerek öğrenme süreçlerini destekleyen yansıtma etkinliklerinden biridir (Lin & Lehman, 1999; Lin, 2001, Ge ve Land, 2003).

Yansıtıcı düşünme günlüğü nedir?​

Yansıtıcı günlük, bireyin gözlemlerini ve tecrübelerini bir günlükte yazdığı ve zaman içerisinde farklı tecrübelerini ve onları ele alış biçimlerini ayırt etmeyi öğreten bir yöntemdir (Kalliath & Coghlan, 2001).

Yansıtıcı araştırma nedir?​

64 Yansıtıcı düşünme, herhangi bir inancın veya faraziye halindeki bilgilerin, kanıtlar ışığında inceden inceye sürekli ve kesin bir şekilde incelenmesidir16. Yansıtıcı inceleme yaklaşımının odak noktasını araştırma-inceleme ve problem çözme oluşturur. Yöntem olarak sosyal bilim yaklaşımına benzer.

Yansıtıcı zeka nedir?​

Yansıtıcı zeka nedir?
yansıtıcı düşünme; hipotezler oluşturma, hipotezler üzerinde çalışma ve test etme, tümevarım yoluyla veri toplama ve tümdengelimci yaklaşımla sonuçlara ulaşmayı içeren bir üst düzey düşünme becerisidir.

Mikro öğretim ne demek?​

Mikro öğretim ne demek?
Genel olarak, mikro-öğretim tekniği, konu, öğrenci sayısı ve öğretim süresi açısından küçültülmüş, yoğunlaştırılmış bir ortamın, yeniden izlemek ve değerlendirmek üzere teknolojik ve diğer olanaklarla kayıt altına alındığı, bir öğretim deneyidir.

Yansıtıcı rapor ne demek?​

Yansıtıcı Yazma, geçmiş deneyimlerin kişinin görüş ve yaklaşımlarında ne şekilde bir değişim gerçekleştirmiş olduğunun anlatıldığı değerlerin, duyguların, yorumların ve kişisel bir dilin kullanıldığı bir yazım türüdür.

Reflection Thinking ne demek?​

düşünceleriniz ve hareketleriniz üzerine düşünme anlamına gelir. böylece bir şeyi daha iyi anlamanıza yardımcı olur. duygularınızı, hislerinizi, düşüncelerinizi, tepkilerinizi ve bilgilerinizi sorgulamakla gerçekleşir.

Öğrenci günlükleri nedir?​

Öğrenci günlükleri nedir?
Öğrenme günlüğü en basit tarifi ile öğrenme için yazılan yazıların bir araya getirilmesidir. Buradaki önemli nokta öğrencinin öğrendiğini göstermekten ziyade öğrenmek için yazı yazmasıdır. Diğer bir deyişle bir otantik öğrenme fırsatıdır.

Yansıtıcı yazı ne demek?​

Yansıtıcı yazı ne demek?

Yansıtıcı düşünme olarak sosyal bilgiler nedir?​

Yansıtıcı İnceleme Yaklaşımı Olarak Sosyal Bilgiler yaklaşımını Dewey, bir konunun zihin içinde evirip çevrildiği, ciddi ve ardışık bir süreç içeren bir dü- şünme çeşidi olarak tanımlamaktadır.

Yansıtıcı uygulama, düşüncelerin daha düzenli bir şekilde organize edilmiş halini ifade eder. Bu uygulama genellikle kişisel gelişim amacıyla kullanılır ve performansın kişisel, sosyal ve psikolojik olarak değerlendirilmesi için kullanılabilir.

Yansıtıcı düşünme ise deneyim ve eylemlerin aktif olarak analiz edilerek kendini geliştirmek amacıyla yapılan bir pratiktir. Örneğin bir atlet, antrenmanda yaptığı hataları değerlendirerek tekrarını önlemek için çözümler arayabilir.

Yansıtıcı öğretim, öğretimde yapılandırmacılığı önemseyen, sorgulama yaklaşımını ve yaratıcı sorun çözme etkinliklerini öne çıkaran bir öğretim metodudur. Bu yaklaşım öğrencilerin duygularına önem vermeyi teşvik eder.

Yansıtıcı sorular ise öğrencilerin kendilerini izlemelerini ve değerlendirmelerini sağlayarak öğrenme süreçlerini destekleyen sorulardır. Bu tür sorular öğrencilere kendi düşüncelerini ve hislerini sorgulama fırsatı sunar.

Yansıtıcı günlük, bireyin gözlemlerini ve tecrübelerini bir günlükte yazarak zaman içinde farklı deneyimlerini ve onları ele alma şekillerini ayırt etmeyi sağlayan bir yöntemdir.

Yansıtıcı araştırma, inancın veya faraziye halindeki bilgilerin kanıtlar ışığında detaylı ve sürekli olarak incelenmesini ifade eder. Bu yaklaşım araştırma ve problem çözme odaklıdır.

Yansıtıcı zeka, hipotezler oluşturma, test etme, veri toplama ve sonuçlara tümdengelimci yaklaşımla ulaşma süreçlerini içeren bir üst düzey düşünme becerisidir.

Öğrenci günlükleri, öğrenme için öğrencilerin yazdığı yazıların bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir tür öğrenme kaydıdır. Öğrencilerin öğrenmek için yazarak düşünmelerini teşvik eder.

Yansıtıcı yazı veya rapor, geçmiş deneyimlerin kişinin görüş ve yaklaşımlarındaki değişimleri anlatan bir yazım türüdür. Bu tür yazılar genellikle değerler, duygular, yorumlar ve kişisel perspektifin kullanıldığı yazılardır.

Yansıtıcı düşünme olarak sosyal bilgiler, bir konunun zihin içinde evirilip çevrildiği, ciddi ve ardışık bir süreç içeren bir düşünme çeşidi olarak tanımlanır. Dewey'e göre sosyal bilgiler yaklaşımı, yansıtıcı bir inceleme yaklaşımı olarak değerlendirilebilir.

Geri