Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yansitici olmak ne demek?

Editör

Yeni Üye

Yansıtıcı olmak ne demek?​

Yansıtıcı Düşünme (İng: Reflective Practice), kendinizi geliştirmek için deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz etmek demektir. Örneğin bir atlet, bir antrenmanda yaptığı hataları gözden geçirip tekrarını önlemek için çözümler bularak, yansıtıcı düşünme yapabilir.

Yansıtıcı uygulama nedir?​

Yansıtıcı uygulama nedir?
Yansıtıcı uygulama ise düşün- menin daha düzenli bir şekilde organize edilmiş halidir. Yansıtıcı uygulama kişisel gelişim amacıyla kullanılır. Örneğin performansın kişisel olarak, sosyal olarak ve psi- kolojik olarak değerlendirilmesi amacıyla kullanılabilir (Malthouse ve Roffey-Barent- sen, 2013).

Yansıtıcı soru ne demek?​

Yansıtıcı sorular, diğer bir adıyla biliş üstü sorular, öğrencilerin kendilerini izleme ve değerlendirme süreçlerini aktifleştirerek öğrenme süreçlerini destekleyen yansıtma etkinliklerinden biridir (Lin & Lehman, 1999; Lin, 2001, Ge ve Land, 2003).

Yansıtıcı düşünme ve yansıtıcı öğretim nedir?​

Yansıtıcı düşünme ve yansıtıcı öğretim nedir?
Yansıtıcı öğretim, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, öğretimde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinlikleri olarak tanımlanır (Yorulmaz, 2006). Yansıtıcı öğretim araştırmaya dayalıdır ve sistematik olarak deneyimlerin sorgulanmasıyla başlar.
Yansıtıcı zeka nedir?​
yansıtıcı düşünme; hipotezler oluşturma, hipotezler üzerinde çalışma ve test etme, tümevarım yoluyla veri toplama ve tümdengelimci yaklaşımla sonuçlara ulaşmayı içeren bir üst düzey düşünme becerisidir.

Yansıtıcı araştırma nedir?​

Yansıtıcı araştırma nedir?
64 Yansıtıcı düşünme, herhangi bir inancın veya faraziye halindeki bilgilerin, kanıtlar ışığında inceden inceye sürekli ve kesin bir şekilde incelenmesidir16. Yansıtıcı inceleme yaklaşımının odak noktasını araştırma-inceleme ve problem çözme oluşturur. Yöntem olarak sosyal bilim yaklaşımına benzer.

Reflection Thinking ne demek?​

düşünceleriniz ve hareketleriniz üzerine düşünme anlamına gelir. böylece bir şeyi daha iyi anlamanıza yardımcı olur. duygularınızı, hislerinizi, düşüncelerinizi, tepkilerinizi ve bilgilerinizi sorgulamakla gerçekleşir.

Yansıtıcı yazı ne demek?​

Yansıtıcı yazı ne demek?
Yansıtıcı Yazma, geçmiş deneyimlerin kişinin görüş ve yaklaşımlarında ne şekilde bir değişim gerçekleştirmiş olduğunun anlatıldığı değerlerin, duyguların, yorumların ve kişisel bir dilin kullanıldığı bir yazım türüdür.

Yansıtıcı düşünme olarak sosyal bilgiler nedir?​

Yansıtıcı İnceleme Yaklaşımı Olarak Sosyal Bilgiler yaklaşımını Dewey, bir konunun zihin içinde evirip çevrildiği, ciddi ve ardışık bir süreç içeren bir dü- şünme çeşidi olarak tanımlamaktadır.

Mikro öğretim Nedir Nasıl Yapılır?​

Mikro öğretim Nedir Nasıl Yapılır?
Mikro öğretim, tıpkı biyolojide kullanılmakta olan mikroskop misali, öğretmen adaylarına oldukça güvenli olan bir ortamda, kısa süreli olan ve dar içeriklerde temel öğretmenlik becerileri sergilemelerine olanak tanır.

Yansıtıcı olmak, deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz ederek kendinizi geliştirmek anlamına gelir. Yani yapılan bir eylemi, deneyimi ya da olayı detaylı bir şekilde düşünüp değerlendirerek gelecekteki benzer durumlarda daha iyi kararlar vermenizi, daha doğru hareket etmenizi sağlayan bir süreçtir. Bu yolla hatalarınızı fark edip gelişim sağlamanız mümkün olabilir.

Yansıtıcı düşünme genellikle sporcular, öğrenciler, iş profesyonelleri ve diğer bireyler tarafından kullanılan bir yöntemdir. Örneğin bir sporcu antrenman sırasında yaptığı hataları analiz ederek performansını artırmaya çalışabilir. Bu şekilde, hatalarının farkında olup düzeltici önlemler alarak daha iyi bir performans sergilemek için çaba sarf edebilir.

Yansıtıcı sorular da bu süreci destekleyen önemli bir araçtır. Öğrencilerin kendi düşüncelerini izlemelerini ve değerlendirmelerini teşvik eden sorularla kendi öğrenme süreçlerini daha iyi anlamalarına olanak sağlar. Bu tür sorular öğrenmeyi derinleştirebilir ve öğrencilerin kendi düşüncelerini daha eleştirel bir şekilde gözden geçirmelerine yardımcı olabilir.

Yansıtıcı düşünme ve yansıtıcı öğretim, kişisel gelişimi ön planda tutan, yapılandırmacılığı destekleyen ve sorun çözme becerilerine vurgu yapan yaklaşımlardır. Bu yöntemler, deneyimleri sorgulayarak öğrenme sürecini derinleştirmeyi amaçlar ve araştırmaya dayalı bir yaklaşım benimser.

Yansıtıcı zeka ise, hipotez oluşturma, test etme, veri toplama ve sonuçlara tümdengelimci bir yaklaşımla ulaşma gibi üst düzey düşünme becerilerini içeren bir kavramdır. Yansıtıcı zeka, karmaşık problemleri analiz etme, farklı açılardan düşünme ve çözüm becerilerini geliştirme konusunda önemli bir rol oynayabilir.

Son olarak, yansıtıcı yazı, geçmiş deneyimlerin değerlendirilmesi ve kişisel gelişimin anlatıldığı bir yazım türüdür. Bu tür yazılar, duyguların, yorumların ve kişisel düşüncelerin paylaşıldığı bir platform sağlayarak kişinin kendi düşüncelerini ve hislerini derinlemesine analiz etmesine yardımcı olabilir.

Geri