- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Yansımalı Klystron çalışma prensibi nedir?
Yansımalı klistron Sönmemiş bir salınım için gerekli geri besleme, hız modülasyonu ile ortaya çıkan elektron demetlerinin, negatif yansıtıcı plakadan, enerjilerini yeniden bıraktıkları kovuklu çınlayıcıya geri gönderilmeleri ile gerçekleşir. Bu negatif yüklü plakaya İngilizce yayınlarda „repeller” denilmektedir.Klystron nedir ne işe yarar?
mikrodalga uretmeye yarayan alet. boyları 10 cm veya daha kısa olan dalgalara tekabül eden yüksek frekanslı akımlar meydana getirir veya var olan akım düzeyini yükseltir. ismi dalgaların kumsaldaki hareketini ifade etmek için kullanılan klyzein fiilinden türemiştir.Magnetron osilatör nedir?
Magnetron, kendiliğinden uyartımlı gibi osilatördür, diğer Yürüyen dalga tüpleri ya da klistron doğrusal ışınım yapan tüpler gibi çalışır. Magnetronda, radar cihazına in yüksek gönderim gücünü üretmek için birbirine dik (çapraz biçimli) bir elektrik ve kuvvetli bir manyetik alan oluşur.
Magnetronun çalışma frekansı nedir?
Magnetronun, nispeten basit yapısından kaynaklanan, genellikle yalnızca bir sabit frekansta çalışabilmesi gibi sakıncası vardır. Bu frekans 600 MHz ila 95 GHz[1] arasında seçilebilir. Magnetronda, birbirine dik (haç biçimli) bir elektrik ve kuvvetli bir manyetik alan meydana gelir.
Magnetron nasil calisir?
Magnetron ile neler yapılır?
Magnetron yüksek frekanslı salınımlar üreten ve genellikle radarlarda gerekli yüksek darbe gücünü elde etmekte kullanılan bir vakum tüptür.Mikro dalga fırınlar nasıl çalışır?
Mikrodalga Fırın Nasıl Çalışır? Mikrodalga fırın 2.4 Ghz frekansta çalışarak, su moleküllerinin, kendi ekseninde hızla dönmesini sağlar. Moleküllerin hızlı dönüşüyle beraber yemek/içecek ısınır. Yani, aslında mikrodalga içine koyulan yemeği değil de yemeğin içindeki suyu ısıtarak çalışır.
Magnetron nerelerde kullanılır?
Bu nedenle eski yayınlarda magnetron “çapraz alan üreteci” veya “çapraz alan osilatörü” olarak adlandırılmıştır. Magnetronun günümüzdeki en yaygın kullanımı, mikrodalga fırınlardadır. Mikrodalga fırınlarda 2450 MHZ’lik bir EMD üreten birkaçyüz Watt’lık magnetronlar kullanılır.