AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yanmayan malzemeler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Yanmayan malzemeler nelerdir?​

A1: Çakıl, Alçı, Beton, Tuğla, Cam Yünü, Taş Yünü, Perlit, Seramik. A2: Taş Yünü, Organik bağlayıcısı bulunan cam yünü B1: Karton plaka, Katkılı polistiren, Polüretan köpük, Çimentolu odun talaşı

A1 sınıfı yanmaz malzeme nedir?​

A1 sınıfı yanmaz malzeme nedir?
Hekimboard ve Türksiding A1 sınıfı yanmaz malzemelerin içerisinde büyük oranda silis ve çimento bulunduğundan dolayı DIN EN 13501-1 standardına göre A1 sınıfı yanmaz yapı malzemeleri sınıfındadır. Türksiding ve Hekimboard kesinlikle yanmaz veya yüksek ısı karşısında erimez.

Isıyı ne geçirmez?​

ISI YALITIM MALZEMELERİ
- Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır.
- Camyünü : ( TS 901 – EN13162 ) Taşyünü : ( TS 901 – EN13162 ) Expande Polistren (EPS) : ( TS7316 – EN13163 )
- Seramik Yünü Melamin Köpüğü

Cam yünü ne kadar?​

Cam yünü ne kadar?
“Hırdavat & Nalburiye > Yalıtım Ürünleri”
İlan Başlığı | Ürün | Fiyat
İZOCAM-ODE Cam yünü çatı şiltesi 10 cm | Cam Yünü | 175 TL
İZOCAM MİNERAL PLUS | Cam Yünü | 250 TL
Starflex Cam Yünü | Cam Yünü | 500 TL
STAFLEKS ODE PREFABRIK 100 LUK YALITIM CAM YUNLU BORU 800 TL | Cam Yünü | 800 TL

A1 malzeme nedir?​

A1 Sınıfı : Kum, çakıl, alçı, beton, tuğla, seramik, cam yünü, taş yünü, perlit.

Yangına tepki sınıfı A1 ne demek?​

Yangına tepki sınıfı A1 ne demek?
A1 ve A2 yanmazlık sınıfları taşyünü,mineral yünler ve cam yünleri için geçerli olan sınıflardır. B sınıfları ise poliüretan plakalar için uygun sınıftır. Yanmazlık sınıfında A kategorisi “Alev Almaz” olarak değerlendirilmektedir.

1 top izocam kaç metre?​

İzocam Camyünü 10 cm: 1 Top: 9,60 m² alan kaplar. Camyünü İzocamlar yerli olarak temin edilen inorganik hammaddelerin 1200°C ile 1250°C’de eritilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır.

1 top izocam ne kadar?​

1 top izocam ne kadar?
izocam
- Izocam Peflex Boru. 22,60 TL.
- Izocam Sanayi Şiltesi. 518,62 TL.
- Izocam Peflex Boru. 30,91 TL.
- Izocam Sanayi Şiltesi. 315,00 TL.
- Izocam Izopan Panel Radyatör Arkası Isı Yalıtım Levhası 2’li Paket. (3) 82,90 TL.
- Izocam Peflex Şilte. 15,00 TL.
- Izocam Cam Yünü Çatı Şiltesi Tip 400. 315,00 TL. %10.
- Izocam Sanayi Şiltesi. 547,18 TL.

A2 yangın sınıfı nedir?​

Taş yünü bağlayıcısız hali ile 750°C, organik bağlayıcılı olarak 650°C sıcaklığa kadar dayanabilir. En sık kullanılan yangın yalıtım malzemesi olan taş yünü “Büyük kısmı yanmaz malzemeler” olan A2 yangın dayanımı sınıfındadır.

TS EN 13501 1 Nedir?​

TS EN 13501 1 Nedir?
TS EN 13501-1 Avrupa ülkelerinde geçerli, yapı malzemeleri için yangına tepki sınıflandırma standardıdır. Bu standart uyarınca yapı malzemeleri aşağıdaki tabloda belirtilen standartlarda açıklanan deneylere tabi tutulur. Tablo, farklı sınıfların farklı deney yöntemleri gerektirdiğine de işaret etmektedir.

Yanmayan malzemelerin genellikle yapı malzemelerinde tercih edildiğini görmekteyiz. A1 ve A2 sınıfı malzemeler yangmaz veya yüksek ısı karşısında erimez özelliklere sahiptir. A1 sınıfı malzemeler arasında çeşitli malzemeler bulunmaktadır, örneğin kum, çakıl, alçı, beton, tuğla, cam yünü, taş yünü, perlit gibi maddeler bu sınıfa dahildir.

Cam yünü, yanmazlık özelliği olan önemli malzemelerden biridir ve genellikle yalıtım amaçlı kullanılır. Fiyatları marka ve türüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, İzocam cam yünü çeşitlerinden bazılarının fiyatları şu şekildedir:
- İZOCAM-ODE Cam yünü çatı şiltesi 10 cm: 175 TL
- İZOCAM MİNERAL PLUS: 250 TL
- Starflex Cam Yünü: 500 TL
- STAFLEKS ODE PREFABRIK 100 LUK YALITIM CAM YUNLU BORU: 800 TL

A2 sınıfı malzemeler arasında ise taş yünü öne çıkmaktadır. Taş yünü, yanmazlık özelliği ile tanınan ve yüksek sıcaklıklara dayanabilen bir malzemedir. Organic bağlayıcısı bulunan cam yünü de A2 sınıfına dahil edilebilir.

TS EN 13501-1 standardı ise Avrupa ülkelerinde geçerli olan ve yapı malzemeleri için yangına tepki sınıflandırmasını belirleyen bir standarttır. Bu standart, yapı malzemelerinin yangına tepkisini belirlemek için çeşitli deneylerin yapılmasını gerektirir.

Eğer yanmayan malzemeler hakkında daha fazla detay veya farklı bir sorunuz varsa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri