Yanma sonucu aciga cikan gazlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.916
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yanma sonucu açığa çıkan gazlar nelerdir?​

Bu gazlar yangın gazları olarak adlandırılır ve patlayarak yanma özelliği taşımalarının yanı sıra yanmayı da artırır. Yanma sonucunda karbondioksit (CO2), karbonmonoksit (CO), su buharı (H2O), oksijen (O2) ve azot(N2) gibi gazlar doğal olarak oluşur.

Tuzlu su yangını söndürür mü?​

ortaçağ’da isyan eden köylüleri cezalandırmak için tarlalarına tuz dökülürmüş çünkü tuz dökülen yerde yıllarca ot bile bitmez. bu yüzden yangını söndürmek için tuzlu su kullanmak aşırı derece risklidir. denizde susuz kalınca nasıl deniz suyu içilmiyorsa orman yangınında da çok mecbur kalmadıkça kullanılmaz.
Yanma sonucu ortaya çıkan kimyasal boğucu gaz nedir?
Bulunduğu ortamdaki oksijeni derhal uzaklaştıran özelliği ile, yanma sonrası yüksek oranda ve doğal olarak açığı çıkan, insanın nefesi içerisinde %4 oranında sürekli ortama bırakılan ve sera gazı olarak ta adlandırılan karbondioksit(CO2) gazı en yaygın boğucu özelliği olan bir gazdır.

En zehirli gazlar nelerdir?​

Klor, hidrojen klor, azot dioksit, fosgen ve kükürt dioksit bu etkileri oluşturabilecek gazlardır. Amonyak da tam tersine alkali etkisi yapar. Bunlar direkt olarak iç dokulara büyük zararlar verir.

Yanma tepkimesi sonucu ne oluşur?​

Yanma olayları sonucunda ısı ortaya çıkar. Yanma tepkimeleri kimyasal bir olaydır. Yapısında karbon ve hidrojen bulunduran organik maddeler (hidrokarbonlar) ve yapısında karbon, hidrojen ve oksijen bulunduran organik maddeler yandıklarında karbondioksit ve su oluşur.
Yanma tepkimeleri nasıl gerçekleşir 10 sınıf?
Yanma tepkimeleri nasıl gerçekleşir? Maddelerin oksijen gazıyla tepkimeye girmesiyle yanma olayı gerçekleşir. gerçekleşir? Azot gazının yanması dışındaki yanma olayları ekzotermik gerçekleşir.

Tuzlu su ormana zarar verir mi?​

Tuz yüzünden toprak aşınması, kuru, az yağmur alan, sulama yapılan ve doğal drenaj olmayan yerlerde meydana geliyor. BM Ulusal Kaynaklar Forumu’nda yayımlanan raporda, bu tür bölgelere ağaç dikilmesi, toprağın derin sürülmesi ve tuza dayanıklı ürünler yetiştirilmesi tavsiye ediliyor.

Deniz suyu ile orman yangını söndürür mü?​

Yangın sönüyor ancak deniz suyu yüksek oranlı tuz içeriyor. Bir daha söndürme yapılan bölgede ağaç yetiştirilemiyor. Bu açıdan özel kimyevi madde taşıyan hava araçları sayesinde bölge yeniden ağaçlandırılabiliyor. Su alımı için riskli bölgelerde tatlı su göletlerinin oluşturulması gerekiyor.
 
Geri
Üst