Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yanik ve su toplamasi nasil gecer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yanık ve su toplaması nasıl geçer?​

Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.

Yanık izi kalmaması için ne yapmalı?​

Yanığa ne iyi gelir?
- Aloe vera. Yanık denince akla gelen ilk bitkilerden olan aloe vera, antienflamatuvar olması ve doku iyileştirici özellikleriyle derinin iyileşmesine yardımcı oluyor.
- Çiğ patates.
- Bal.
- Sirke.
- Siyah çay.
Yanık Bülleri patlatılır mı?
Yapılması gereken ilk iş hastanın özel steril küvetlerde antiseptik ılık suyla yıkanarak temizlenmesidir. Böylece gerçek yanık bölgelerinin ortaya çıkması sağlanır. Bu sırada yanık bülleri patlatılarak ortadan kaldırılır. Ellerde bulunan büllerin patlatılması şiddetli ağrıya neden olacağından yapılmamalıdır.

Kaynar su yanıklara hangi krem iyi gelir?​

İşte yanığa iyi gelen kremler ve fiyatları…

Sıcak su yanıklarında aşağıdakilerden hangisi uygulanır?​

Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15–20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır, Giysiler çıkarılmalıdır, Hasta/yaralı örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Su toplayan yanık ne zaman geçer?
Yanık bölgesindeki su dolu kabarcıklar korunmaya çalışılmalıdır. Uygun pansumanlar ve antibiyotik tedavisi ile takip edilir. İyileşme süresi yüzeyel yanıklarda 1 hafta ile 10 gün arasındadır. Derin 2. derece yanıklarda ise iyileşme 2-3 hafta arasındadır.

Yanık izi kalmaması için hangi krem?​

Madecassol, içerisinde bulunan Centella asiatica bitkisinin ham maddesi sayesinde cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir. Özellikle yara, yanık, cilt lekeleri, sivilce izleri, çatlaklar tedavisinde kullanılıyor.

Yanık su toplaması patlarsa ne yapmalı?​

Şiddeti ağrı ve su toplayan baloncuklar görülür. Bu baloncuklar hekim tarafından patlatılır ama üzerindeki deri pansuman olarak korunur. Bu tipte genellikle kapalı pansuman yapılır ve 2-3 günde bir değiştirilir. İyileşmeyi hızlandırmak için hidrojeller, kolloidler gibi pansuman malzemeleri kullanılabilir.
Yanık sarılır mı sarılmaz mı?
Yanık yarasına olay yerinde hiçbir ilaç veya madde sürülmez, yara temiz bir örtü ile sarılarak en yakın acil birime ulaştırılır. Gelişebilecek ödem nedeniyle yanık bölgesine yakın yüzük, bilezik, kolye benzeri takılar çıkarılmalıdır.”

Yanık için hametan mı silverdin mi?​

1. yara ve yanı kremi deyince çocukluğumdan beri aklıma silverdin gelir. 2. hametan’dır. 3. silverdin çok iyidir, ama yanık ciddi boyutta ise kesinlikle kortizonlu bir krem de kullanılmalıdır.

Sıcak su yanıklarında ilk yapılması gereken nedir?​

Sıcak su yanık tedavisi nasıl yapılır?
Kaynar su yanığı nasıl tedavi edilir?
- Adım. Yanığı değerlendirin. Yanıklar, artan ciddiyete göre birinci, ikinci ve üçüncü derece yanıklar olarak sınıflandırılır.
- Adım. Yanığı soğutun. Yanan yüzeyi soğuk suya tutmak daha fazla doku hasarını önleyecektir.
- Adım. Antibiyotikli merhem sürün.
- Adım. Yanan bölgeyi sarın.
- Adım.

Geri