Yanginda is sagligi ve guvenligi onlemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
123.122
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yangında iş sağlığı ve güvenliği önlemleri nelerdir?​

Yangın çıkışları açık tutulmalı, acil ışıklandırma sistemleri kurulmalıdır, Gereksiz yangın yükü kaldırılmalıdır, Korunma sistemi ve tahliye planı kontrol edilmeli ve güncellenmelidir. Her türlü işyerinde yangın söndürme tüpü bulundurulmalı, düzenli bakımları yaptırılmalı ve nasıl kullanılacağı öğrenilmelidir.

Binalardaki yangın önlemleri nelerdir?​

Yangın merdiveninin içinde, duvarında, tavanında ve tabanında hiçbir yanıcı madde kullanılmamalı; yangına en az 120 dakika dayanıklı olmalıdır. Yangın merdivenlerinin kapıları duman sızdırmaz ve yanmaz olmalıdır. Yangın merdivenlerinin her iki kenarında küpeşte veya korkuluk olmalı; kapılarda eşik bulunmamalıdır.
Çalışanların yangına karşı sorumlulukları nelerdir?
Acil bir durumda çalışanları bilgilendirmek ve bir acil durum bildirmek, belirlenmiş acil durum tahliye yollarını ve çıkışlarını bildirmek, engelli işçi ve engelli ziyaretçileri destekleme prosedürleri, çalışanları dikkate alma prosedürleri ve kurtarma ve tıbbi prosedürlerden oluşan yöntemlerden oluşmalıdır.

Yangın sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?​

Yangında aşağı katlara, depremde yukarı katlara kaçın. Yangına müdahale ederken rüzgârı arkanıza alın. Zehirlenen kişiyi kusturmayın. Evlerde sıkça karşılaşılan (B tipi) yağ yangınlarına su ile müdahale etmeyin, patlama olur ve yangın daha da geniş bir alana yayılır.

Yangın Nedir iş sağlığı ve güvenliği?​

Yanıcı maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan Kimyasal olaydır. Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada bulunması gerekir. Bu yüzden Yangının önlemenin ilk ve En basit yolu ısı veya oksijenden birini uzaklaştırmaya çalışmaktadır.
Yangindan sonra soğutma calismasi nedir?
Örneğin, maddeden ısı alınarak, sıcaklığını tutuşma derecesinin altına düşürmektir. Mesela Yanıcı maddeden ısı alınarak, sıcaklığını tutuşma derecesinin altına düşürmektir. Örnek vermek gerekirse, bir yünün tutuşma sıcaklığı 600 ºC’dir. Yanmakta olan yünü 550 ºC’a soğutulduğunda yün sönecektir.

Yangına nasıl yardım edebilirim?​

YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır, 110 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç vb)bildirilmelidir.

Yangın sırasında neler yapılmalı?​

Yangın anında yapılması gerekenler Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır. 110 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç vb.) bildirilmelidir.
 
Geri
Üst