AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yangin Tatbikati nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yangın Tatbikatı nasıl olmalı?​

Acil durum müdahale ekiplerinin belirlenmesi, Yangın tatbikatında eksikliklerin giderilmesi uygulamalı tatbikatın en önemli eğitim detaylarını oluşturur. Yangın tatbikatı yapılırken, tüm güvenlik önlemleri alınmalı, büyük bir yangın çıkmış gibi dikkatli olmalı ve paniğe kapılmadan yapılması gerekenler aktarılmalıdır.
Yangın eğitimi kaç yıl geçerli?
Yangın eğitim sertifikası alındıktan sonra geçerlilik süresi yoktur ancak belirli aralıklar ile yapılan tatbikatlardan önce bilgilerin güncellenmesi ve hatırlatılmasında fayda vardır.

Yangın tüpü ne kadar yükseğe asılır?​

(5) Taşınabilir söndürme cihazlarında söndürücünün duvara bağlantı asma halkası duvardan kolaylıkla alınabilecek şekilde yerleştirilir ve 4 kg’dan daha ağır ve 12 kg’dan hafif olan cihazların zeminden olan yüksekliği yaklaşık 90 cm’yi aşmayacak şekilde montaj yapılır.
Yangın tatbikatı nedir?
Yangın Tatbikatı ; mevcut personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmak ve bu konuda mevcut personeli teorik olarak bilgilendirmek üzere düzenlenen eğitimlerdir.

Tatbikat raporu nasıl yazılır?​

Tatbikatı gerçekleştirdiğiniz tarihi belirtiniz. Tatbikatın başalngıcından bitişine kadar olan süreyi tahmini olarak dakika cinsinden belirtiniz. Tatbikatı gerçekleştirdiğiniz süreyi dakika cinsinden belirtiniz. Tatbikatın yapıldığı anki hava durumunu Kapalı-Bulutlu, Açık-Güneşli şeklinde belirtiniz.
İlk yardım eğitimi kaç yıl geçerli?
a) İlkyardımcı belgesinin geçerlilik süresi üç yıldır. Geçerlilik süresinin bitimini takiben en geç 3 (üç) ay içerisinde güncelleme eğitimi alınması zorunludur.

Yangın Eğitici eğitimi Sertifikası kimler alabilir?​

– Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen en az üniversite ön lisans mezunları, özel firmalarda veya kamu kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları. (1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini Tamamlayan Kursiyer, 2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Almaya Hak Kazanmaktadır.)
Temel yangın eğitimini kimler verebilir?
Yangın eğitimi, eğitim türüne göre farklı yetkinlikte eğitimciler tarafından verilebilir. Teorik yangın eğitimleri, iş güvenliği uzmanı, mesleği gereği yangın konusunda tecrübeli kişiler tarafından verilebilir. Teorik yangın eğitimi, katılımcılara yangınları önleme amacıyla bilgi verilir.

Apartmanlarda yangın tüpü kaç tane olmalı?​

Katlarda bulunan her ortak alanda, bir adet 6 kg lık taşınabilir yangın tüpü olmalıdır. Düşük tehlike sınıfında her 500 m2, orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her 250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg’lık yangın söndürme tüpü bulundurulması gerekir.

Geri