- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yangın riskine göre çok tehlikeli bölgeler için bulundurulması gereken yangın söndürme cihazının dağılımı nasıl olmalıdır?
Her bağımsız alana 1 adet 6 kg.’lık yangın söndürme cihazı ile müteakip her 200 metrekare için 1 adet 6 kg.’lık yangın söndürme cihazı konulur. Her bağımsız alana 1 adet 6 kg.’lık yangın söndürme cihazı ile müteakip her 200 metrekare için 2 adet 6 kg.’lık yangın söndürme cihazı konulur.Havadaki oksijen miktarı hangi seviyenin altına düşerse yangın söner ve insanlar yaşayamaz?
Ortamdaki Oksijen miktarının % 16 civarında olması yanma olayı için gerekli ortalama değerdir. Yanıcı Madde : Gazlar : Doğal gaz, Propan, Bütan, Hidrojen, Asetilen, Karbonmonoksit,vb.Yangın Söndürücülerde ne kullanılır?
Bu tip yangınların söndürme maddesi olarak su, köpük, ABC toz, BC toz, D tozlu CO2, Halon gazı gibi maddeler kullanılmaktadır. Kuru Kimyevi Tozlu Yangın Söndürücüler : A, B, ve C sınıfı yangınlarda etkilidir.
Yangın tüpünün manometresi ibre yeşil çizgi üzerinde kaç bar basınçta olmalıdır?
Manometreyi takarken dişlilerin yuvaya oturduğundan emin olduktan sonra çeviriniz. Takarken doğru anahtar kullanınız. KULLANIM ÖZELLİKLERİ Tüp dolu iken ibrenin resimde görülen 11-18.5 bar aralığında (yeşil alanın üzerinde) bulunması gerekmektedir.
Yangın söndürme cihazı konumu nasıl olmalı?
Söndürme cihazları, geçiş boşluklarının yakınına, her durumda kolayca girilebilir yerlere, yangın dolaplarının içine veya yakınına yerleştirilir. Söndürme cihazlarına ulaşma mesafesi en fazla 25 m olmalıdır. 4 kg’dan ağır ve 12 kg’dan hafif olan cihazlar zeminden olan yüksekliği 90 cm’yi aşmayacak şekilde monte edilir.Kuru kimyevi toz ne işe yarar?
Kuru kimyevi tozlu yangın tüpü içerisinde kullanılan toz, Mono Amonyum Fosfat (MAP) ve Amonyum Sülfat (AS) içerikli bir tozdur. ABC tozu yanan katı madde yüzeyinde eriyerek örtücü bir tabaka oluşturur. Ayırma etkisiyle kısmen boğma ve soğutma en önemlisi de engelleme kimyasal reaksiyon etkisini gerçekleştirir.Yanmanın devam edebilmesi için en az yüzde kaç oksijene ihtiyaç vardır?
Yanma olayının oluĢabilmesi için madde, ısı ve oksijenin (hava) bir arada olması gerekir. gazlara nazaran tutuĢma ve patlama ihtimali azdır. 2. Yakıcı Madde (oksijen): Normal olarak havada % 21 oranında bulunan oksijen yanma olayının temel unsurudur ve yanmanın sürmesi için en az %16 oranında oksijene ihtiyaç vardır.
Hangi maddeler yan yana gelirse yanma olur?
Yanıcı madde ile oksijen birleşirse; yanma olmaz. Yanıcı madde ile ısı birleşirse; yanma olmaz. Oksijen ile ısı birleşirse; yanma olmaz. Yanıcı madde + Oksijen + Isı, üçü bir arada birleşirse; Yanma olur.