AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yangin cikan bir ortamda asagidaki tehlikelerden hangisi mevcuttur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yangın çıkan bir ortamda aşağıdaki tehlikelerden hangisi mevcuttur?​

Yangında duman ve zehirli gazlardan zehirlenme tehlikesi vardır. Basınç yükselmesi veya kimyasal reaksiyonlardan dolayı patlamalar meydana gelebilir. Yanan binalarda çökme tehlikesi vardır. Suyla müdahale edildiğinde yanan alanda elektrik varsa çarpılma tehlikesi oluşacaktır.

Kadın itfaiyeci var mı?​

Ateşler arasından geçip 30 metrelik itfaiye merdivenine tırmanan, 50 kilo ağırlığa karşılık gelen ve beş bar basınçla su sıkan yangın hortumlarını rahatlıkla kullanabilen kadın itfaiyecileri, tıpkı erkek meslektaşları gibi zorlu eğitimlerden geçiyor.

Türkiye’de kadın itfaiyeci var mı?​

Türkiye’de kadın itfaiyeci var mı?
Ülke genelinde peş peşe yaşanan felaketlerin tam ortasında gördüğümüz kahramanlara 37 kadın itfaiye eri daha eklenmiş olacak. Kadının her görevi yapabilecek kabiliyette olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kadın asker de var, pilot da var.

İtfaiyeci en geç kaç dakikada ulaşmak zorundadır?​

İtfaiyeci en geç kaç dakikada ulaşmak zorundadır?
– Bir yangın ihbarı aldığımızda 1 dakika içinde bulunduğumuz yerden ekibimizin çıkması gerekiyor.

Yangın olayı nasıl meydana gelir?​

Yangın nasıl oluşur ve nedir? YANMA :Yanıcı maddenin oksijen ile ısı altında belirli bir oranlarda birleşmesiyle meydana gelen kimyasal bir reaksiyon olmasının yanı sıra, yüksek sıcaklık derecelerinde oluşur. Isı, oksijen ve yanıcı madde her zaman yaşadığımız ortamlarda bulunmaktadır.

Yangın yerindeki kimyasal tehlikeler nelerdir?​

Bunlar asidik ve bazik gazlardır; Hidroklorik Asit (HCl), Nitrik Asit (HNO3), Formik Asit (HCOOH), Asetik Asit (CH3COOH), Propiyonik Asit (CH3CH2COOH), Klor (Cl2), Kızgın hava, Amonyak (NH3), Aminler (R-NH2), Hidrazin (H2N-NH2), Azotdioksit (NO2), Azot Monoksit (N2O), Kükürtdioksit (SO2) v.b.

Bayan itfaiye eri ne iş yapar?​

Bayan itfaiye eri ne iş yapar?
İtfaiyeci Ne İş Yapar? İtfaiyeci olan kişi öncelikle yangınlara müdahale eder. Ev, araba, iş yeri veya herhangi bir yerde yangın olduğu zaman itfaiye çağrılmaktadır. Olay yerine gelen itfaiye ekibi öncelikle yangını kontrol altına alarak zor durumda kalan insanlara yardımcı olur.

İtfaiye memuru ne kadar maaş alır?​

İtfaiye memuru ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Makam Şoförü | 4.250 | 6.740
İtfaiye Şoförü | 4.250 | 5.200

İtfaiyeci kaç gün çalışır?​

İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.

Yangın hangi durumlarda meydana gelir?​

Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada olması gerekir. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez. Yanıcı madde ile oksijen birleşirse; yanma olmaz. Yanıcı madde ile ısı birleşirse; yanma olmaz.

Yangın hangi bileşenlerin etkileşimi sonucu meydana gelir?​

Yangın hangi bileşenlerin etkileşimi sonucu meydana gelir?
Yanma Olayı Yanıcı maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan Kimyasal olaydır. Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada bulunması gerekir.

Yangının olumsuz etkileri nelerdir?​

Yangının olumsuz etkileri nelerdir?
Orman Yangınlarının Zararları Ormanlarda yaşayan canlıların yaşam alanları yok olur. Canlı ve cansız örtünün yok olmasıyla erozyon, sel-taşkın ve hava kirliliği gibi doğal afetlerin sayısında ve hızında artma görülür. İklim sisteminde (sıcaklık, rüzgâr, nem ve yağışa doğrudan etki ederek) bozulmalar görülür.

3 yangın yerinde mimari ve yapısal özelliklerden kaynaklanan tehlikeler nelerdir?​

Yangın yerinde çökme tehlikesi ile sık karşılaşılır. Çökmeyi kullanılan malzeme ve yapı cinsi önemli ölçüde belirler. Yapı malzemeleri olarak; ağaç, döküm, çelik, taş ve tuğlayı inceleyebiliriz.
 
Yangın çıkan bir ortamda mevcut olan tehlikeler arasında duman ve zehirli gazlardan zehirlenme riski ilk sırada gelir. Yangına bağlı olarak basınç yükselmesi veya kimyasal reaksiyonlar sonucu patlamalar meydana gelebilir. Ayrıca yangın sırasında yanıcı maddelerin neden olduğu yüksek sıcaklıklar bina çökmesine neden olabilir. Su kullanılarak yangına müdahale edilirken eğer yangın yerinde elektrik varsa çarpılma riski de bulunmaktadır.

Ayrıca, yangınla mücadele sırasında itfaiyecilerin karşılaşabileceği tehlikeler arasında yanma, duman soluma ve fiziksel yaralanmalar da bulunmaktadır. Bu nedenle itfaiyeciler, özel eğitimlerle donatılmış olup bu tehlikelere karşı hazırlıklı olmaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst